1 MİLYARLIK DEV YATIRIM ONAYLANDI

1 MİLYARLIK DEV YATIRIM ONAYLANDI

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Başkan yardımcısı Mustafa Karakuş ve Meclis Üyesi Levent Tosun Valimiz Sayın Orhan Tavlı'yı ziyaret etti.

A+A-

Ziyarette Muğla Valiliği himayesinde başlatılan ve geçtiğimiz günlerde Tarım ve Orman Bakanlığınca onaylanarak tüzel kişilik kazanan Seydikemer Tarıma Dayalı Süt Sığırcılığı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi çalışmaları istişare edildi.

Geçtiğimiz günlerde kuruluş aşamaları tamamlanan Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu oluşturulan ve Bakanlık Makamının onayına sunulan Seydikemer Tarıma Dayalı Süt Sığırcılığı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin kuruluş protokolü Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi tarafından onaylanarak tüzel kişilik kazanmıştı.

2 bin 500 kişiye istihdam sağlaması öngörülen Seydikemer Süt TDİOSB, Kırsal Çobanisa köyü mevkiinde 1.150 dekar alan içinde yaklaşık 25 bin büyükbaş hayvan kapasiteli ahırların yerleşeceği hayvancılık parselleri ile süt işleme tesisi, yem fabrikası, hayvan hastanesi, Ar-Ge merkezi ve biyogaz tesisi gibi sanayi tesislerinin yerleşeceği sanayi parsellerinden oluşacak şekilde planlandı.

Tarımsal üretim yapanlarla sanayicileri bir araya getirmek, üretimde verimlilik ve karlılık sağlamak, ortak altyapı hizmetlerinden birlikte faydalanmak, üretim maliyetlerinin düşürülmesi ve markalaşma ile kalite standartlarının yükseltmek, ortak arıtma tesisleriyle Çevre Kirliliğinin önüne geçmek amacıyla kurulacak olan Süt ihtisas OSB Muğla’da hayvancılığı destekleyerek devamlılığını sağlayacak.

Antalya, Burdur Denizli ve Muğla’nın kesişim noktasında yer alan Seydikemer’in kırsal çobanisa mahallesinde kurulacak olan bölgenin süt sığırcılığında ihtisaslaşan ilk Tarıma Dayalı İhtisas Orhanize Sanayi bölgesi olacağını ve süt OSB ile Seydikemer’in süt sığırcılığının merkezi haline geleceğini vurgulayan Vali Orhan Tavlı 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayacak olan 2500 hayvan kapasiteli 1,14 milyon metrekare alanda hastalıktan ari işletmeyi barındıracak olan projemiz Türkiye’nin 33. Tarıma Dayalı İhtisas Sanayi Bölgesi olarak  Tarımve Orman Bakanımız Bakanımız Sayın Prof. Dr. Vahit Kirişçi tarafından onaylanarak tescil edildiğini ifade etti.

 

Vali Tavlı, “1 Milyarlık dev yatırım olan Seydikemer Tarıma Dayalı Süt Sığırcılığı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin onaylanmasında Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Prof. Dr. Vahit Kirişçi’ye, Muğla Milletvekillerimiz Sayın Yelda Erol Gökcan’a, Sayın Mehmet Yavuz Demir’e, Tarım Reformu Genel Müdürü Sayın Kerim Üstün ile tümemeği geçenlereşükranlarımızıve teşekkürlerimizi sunuyor; Muğla’mıza Bölgemize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz.” dedi.

 

 

Bu haber toplam 339 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.