DUYARLI VATANDAŞ ARANIYOR

DUYARLI VATANDAŞ ARANIYOR

Neval ArslanDatça Gerence Akvaryum Koyu kamp ve çöp alanına dönüştü. Bölgede konaklamanın yasak olmasına rağmen vatandaşlar tatillerine devam ederken, her sene aynı sıkıntıları yaşadıklarını dile getiren bölge sakinleri “Duyarlı vatandaş aranıyor” şeklinde tepki gösterdi.Devletin belirlediği yer ve noktalar dışında çadır veya kamp kurmanın yasak olduğu ve uzun sürede konaklama yapan kişi ve kişilere yönelik kolluk kuvvetleri tarafından...

A+A-

Neval Arslan

Datça Gerence Akvaryum Koyu kamp ve çöp alanına dönüştü. Bölgede konaklamanın yasak olmasına rağmen vatandaşlar tatillerine devam ederken, her sene aynı sıkıntıları yaşadıklarını dile getiren bölge sakinleri “Duyarlı vatandaş aranıyor” şeklinde tepki gösterdi.

Devletin belirlediği yer ve noktalar dışında çadır veya kamp kurmanın yasak olduğu ve uzun sürede konaklama yapan kişi ve kişilere yönelik kolluk kuvvetleri tarafından idari para cezası uygulanacağı öğrenildi.

Yanı sıra kamp yapan ve denize girmek için koya gelen vatandaşların çevreyi kirlettiği öte yandan bölgedeki ağaçlara zarar verdiği görüldü.

Konaklamanın yasak olmasına rağmen kamp yapanlarında arkalarında bıraktıkları çöpler görüntü kirliliğine neden oldu.

YETKİLİLERİ TERSLİYORLAR

Konu ile ilgili konuşan bölge sakinleri, “Bu coğrafya yıllardır bizim, sahip çıkıyoruz. Ormanlarımızın ve çevrenin korunması anlamında elimizden geldiğince her şeyi yapıyoruz ama yılın belli dönemlerinde kampçılar ya da tatilciler görgü kurallarına uymuyorlar. Çöplük alana döndü her yer. Burada konaklamak yasak, yeri geliyor kolluk görevleriyle de tartışıyorlar. Onlarda görevlerini yapıyorlar ama hoş davranışlar sergilenmiyor. Dikkat ediyoruz yetkililer tatilcileri sıkmak istemiyorlar. Güzelce anlatıyorlar, ceza yazmıyorlar ama kimsede duyar kalmamış” diye konuştular.

“YANGINA SEBEP OLUNMAMALI”

Yangına hassas bir bölgede bulunan bu ve benzeri yerlerde piknik veya kamp ateşi yakmanın olası orman yangınlarına sebep olabileceği düşünüldüğünde, bu tür alanlarda konaklayan kişilerinde zarar görebileceğini dile getiren bölge sakinleri, “Günübirlik dahi olsa bu tür alanlarda ateş yakılmaması gerekir” dedi.

Bu güzel coğrafyada çadır kuran veya konaklayan tatilciler dünyanın en güzel yerinin Gerence Akvaryum Koyu olduğunu belirtti.

“TATİLCİLER SAHİP ÇIKMALI”

Tatil yapan herkesin sahip çıkması gerektiğini vurgulayan tatilci vatandaşlar, “Kirlilik yaratmaya gerek var mı? Bizlerde geliyoruz, denizimize giriyoruz, yiyoruz, içiyoruz ama buradan ayrılırken temiz bırakıyoruz. Bilhassa buna çok dikkat ediyoruz. Nasıl bulduysak öyle bırakırsak bu güzelim koy çöplük alanına döner. Yanı sıra yerli halka karşı da bu bir saygı göstergesidir. Yeri geliyor onlarla karşılaştığımızda bizi çok güzel karşılıyor, ilgileniyorlar” şeklinde konuştu.

“KONAKLAMAK İSTİYORUZ”

“Burada konaklamak, ateş yakmak ve mangal yapmak yasak” diyen tatilciler, “Haklılar deniz kenarı ormana yakın. Duyarsız vatandaşların yüzünden birçok kez orman yangınları yaşandı. Bizler şehir dışından gelen vatandaşlar olarak yetkililerden bu konu ile ilgili bir çalışma yapmalarını talep ediyoruz. Daha uzun sürede konaklamak istiyoruz” dedi.

Bu haber toplam 251 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.