19. ULUSLARARASI GÜMÜŞLÜK MÜZİK FESTİVALİ BAŞLADI

19. ULUSLARARASI GÜMÜŞLÜK MÜZİK FESTİVALİ BAŞLADI

Bodrum Klasik Müzik Derneği tarafından düzenlenen ve Bosfor Turizm’in ana sponsorluğunda gerçekleştirilen 19. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, İspanyol piyanistler Juan Lago ve Belen Navarro’nun Antik Taş Ocağı’nda verdikleri konserle başladı.

A+A-

18 Temmuz – 14 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek19. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, bu yıl yine müzik ve eğitimi merkezine alacak. Diğer yandan tiyatro gösterileri, sirk performansı, söyleşiler, çocuklar için geliştirilmiş projeler, farkındalık yaratmayı hedefleyen “Yeşil Yaşam Gümüşlük”etkinlikleriyle de Festival ön plana çıkacak.
 

JUAN LAGO VE BELEN NAVARRO’NUN KARİYERLERİ BAŞARILARLA DOLU

Kariyerinin başlangıcından bu yana ülkesinin önde gelen piyano yarışmalarında sayısız ödül kazanan Juan Lago ilk Avrupa turunu genç yaşlarında gerçekleştirdi ve ilk albüm kaydını Beethoven, Scriabin ve Bartók'un eserlerinin yer aldığı bir seçkiyle İspanyol Ulusal Radyosu “Radio Clásica” için gerçekleştirdi. Juan Lago, Hollanda’dan, Rusya’ya; Türkiye’den, Amerika Birleşik Devletleri’ne kadar birçok ülkede resitalist, oda müziği sanatçısı ve müzisyen olarak sahne aldı. Dünyanın belli başlı orkestra şefleriyle ve orkestralarla çalışan Lago, eğitmen kimliğiyle de dikkat çekiyor. Lago’nun daha önce de birçok kez bir araya geldiği vatandaşı Belen Navarro ise Cox, Xàtiva veya Alicante Concert Society gibi yarışmalarda birincilik ödülüne ve oybirliğiyle en yüksek dereceli onur ödülüne layık görülmüş bir sanatçı. Dünya çapında birçok festivale davet edilen Navarro, İspanya’nın en umut verici genç müzisyenlerden birkaçını da yetiştirmiş.

25 Asırlık Antik Taş Ocağı’nda seyirci karşısına çıkan Juan Lago ve Belen Navarro ikilisi usta bestecilerin İspanya teması üzerine besteledikleri eserleri seslendirdi. Konser öncesinde açılış konuşması yapan Bodrum Belediyesi Başkanvekili Tamer Mandalinci ve Festivalin Sanat Danışmanı Gülsin Onay, 19. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali hakkında misafirlere bilgi verdiler ve güzel bir festival dönemi dilediler.


JUAN LAGO & BELEN NAVARRO, İSPANYA RÜZGÂRLARI ESTİRDİ

İspanyol piyanistler Juan Lago ve Belen Navarro, tarihi taş ocağındaki açılış konserinde Fransız besteci Claude Debussy’nin 1912 yılında yazdığı “Images pour Orchestre No 2” başlıklı eserinden iki piyano için aranje edilmiş, "Iberia” adlı bölümü seslendirdiler. Daha sonra İspanyol ikili, seslendirdikleri eserle izleyiciyi yine İber Yarımadası’na götürdü. Juan Lago ve Belen Navarro ikilisi, bu defa Rus besteci Nikolai Rimsky-Korsakov tarafından 1887'de bestelenen, İspanyol halk melodilerine dayanan beş bölümlük bir eser olan “Capriccio Espagnol Op34” isimliyapıtla izleyicinin büyük beğenisini topladı. Programda son eser Maurice Ravel tarafından yazılmış “Rapsodie Espagnole” idi. 1907 ve 1908 yılları arasında bestelenen rapsodi, ilk kez Paris'te müzikseverlerle buluşmuştu. Konserde piyano için aranje edilmiş eserleri seslendiren İspanyol ikili daha sonra seyircinin alkışlarıyla tekrar sahneye gelerekbis yaptı ve geceye veda etti.

BİR SONRAKİ KONSER GFA ÖĞRENCİLERİNDEN

Gümüşlük sahilindeki Festival merkezinde piyanistler Juan Lago, Belen Navarro ve piyano virtüözümüz Gülsin Onay’dan piyano masterclassı alan genç ve yetenekli sanatçılarımız, 22 Temmuz Cuma akşamı bir konser verecek ve ardından da sertifikalarını alacaklar.

 

Bu haber toplam 414 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.