24 kişinin öldüğü kazada karar 4 mart'a ertelendi

24 kişinin öldüğü kazada karar 4 mart'a ertelendi

Neval Çolak ArslanMuğla’da 2017 yılında Sakar Geçidinde 24 kişinin ölümü ve 10 kişinin yaralanması ile sonuçlanan kazada tek tutuklu sanık, araç sahibi Bülent Çetindağ'ın cezası, alt sınırdan verildiği takdirde Yargıtay tarafından bozulan dava tekrardan görüldü.13 Mayıs 2017'de İzmir Buca'dan “Anneler Günü” etkinliği için Marmaris'e hareket eden Armağan Serttaş yönetimindeki 03 FR 747 plakalı otobüs, Sakar Geçidinde inişi esnasında...

A+A-

Neval Çolak Arslan

Muğla’da 2017 yılında Sakar Geçidinde 24 kişinin ölümü ve 10 kişinin yaralanması ile sonuçlanan kazada tek tutuklu sanık, araç sahibi Bülent Çetindağ'ın cezası, alt sınırdan verildiği takdirde Yargıtay tarafından bozulan dava tekrardan görüldü.

13 Mayıs 2017'de İzmir Buca'dan “Anneler Günü” etkinliği için Marmaris'e hareket eden Armağan Serttaş yönetimindeki 03 FR 747 plakalı otobüs, Sakar Geçidinde inişi esnasında kaza yapmış ve 24 kişi ölmüş, 10 kişi de yaralanmıştı.

Araç sahibi Bülent Çetindağ'ın tutuklu yargılandığı dava Muğla 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinde 26 Şubat 2019 tarihinde karara bağlanmış ve tutuklu sanığa 'Taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebebiyet verme'den 12 yıl hapis cezası verildi. Sanığın, izlenen hali lehine takdiri indirim sebebi kabul edilerek cezası 10 yıla düşürülmüştü.

KARAR YARGITAY TARAFINDAN BOZULDU

Tutuklu sanık Bülent Çetindağ'a verilen cezanın alt sınırdan verildiğini hükmeden Yargıtay, cezanın üst seviyeden verilmesi gerektiğini belirterek yerel mahkemenin kararını bozmuştu.

Muğla 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanık Bülent Çetindağ SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) ile mahkemeye bağlanamadı.

KARAR DAVASI

Mahkeme heyeti tarafından sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilirken, karar duruşması 4 Mart 2021’e ertelendi.

Bu haber toplam 249 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.