25 BİN  BÜYÜKBAŞ HAYVAN KAPASİTELİ PARSELLER CAZİBEYİ ARTTIRACAK

25 BİN BÜYÜKBAŞ HAYVAN KAPASİTELİ PARSELLER CAZİBEYİ ARTTIRACAK

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Muğla Valisi Orhan Tavlı Başkanlığında düzenlenen Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas Süt Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis toplantısına katıldı.

A+A-

Muğla Valiliği 75. Yıl toplantı salonunda yapılan toplantıya Müteşebbis Heyeti Başkanı, Muğla Valisi Orhan Tavlı, Vali Yardımcısı Baha Başçelik, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Seydikemer Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Karakuş ile Ramazan Kaynak, Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Mustafa Akıskalı, Muğla Ticaret Borsası Başkanı Hurşit Öztürk, Seydikemer Tarım ve Orman İlçe Müdürü Engin Maraşlı, Seydikemer Ziraat Odası Başkanı Muhsin Gümüş, Fethiye-Seydikemer Süt Üreticileri Birliği Başkanı Turgut Tokmak, Başkan Yardımcısı Yusuf Özbek ve Kadıköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ömer Kılınç katıldı.

Kuruluş aşamalarının tamamlanmasının ardından Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu oluşturulan, kuruluş protokolü Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi tarafından onaylanarak tüzel kişilik kazanan Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas Süt Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis heyeti çalışmalarına hız verdi.

Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas Süt Organize Sanayi Bölgesi’nin güncel durumunun değerlendirildiği toplantıda, yapılacak iş ve işlemler istişare edilerek planlandı.  Organize Sanayi Bölgesinin yatırım teşvik avantajları ele alındı.

Toplantı sonrası bilgi veren Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, toplantıda Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas Süt Organize Sanayi Bölgesi’nin güncel durumunun masaya yatırıldığını söyledi. Katılımcılarla birlikte görüş alışverişinde bulunduklarını dile getiren Başkan Otgöz, Seydikemer Süt TDİOSB’nin yatırımcılara çeşitli avantajlar sağladığını söyledi.

BAŞKAN OTGÖZ: “SEYDİKEMER YATIRIMLARLA BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR”

Başkan Otgöz; “Seydikemer TDİOSB 2 bin 500 kişiye istihdam sağlamasının yanı sıra yatırımcılara da çeşitli olanaklar sağlıyor. Seydikemer Süt TDİOSB; KDV İstisnası, gümrük vergisi, kurumlar vergisi, SGK işveren payı desteği, faiz desteği, daha uzun süreli emlak vergisi muafiyeti, indirimli arsa tahsisi, harç istisnası ve vergi indirimi gibi önemli avantajlar sağlıyor. Ayrıca yaklaşık 25 bin büyükbaş büyükbaş hayvan kapasiteli ahırların yerleşeceği hayvancılık parselleri ile süt işleme tesisi, yem fabrikası, hayvan hastanesi, Ar-Ge merkezi ve biyogaz tesisi gibi sanayi tesisleri ile bölgeye olan cazibeyi arttıracak. Seydikemer’in ekonomisine ivme katacak projenin hayata geçmesinde emeği olan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Seydikemer yatırımlarla büyümeye, gelişmeye devam ediyor. Böylesine büyük bir projenin ilçemizde hayata geçecek olması bizleri oldukça fazla heyecanlandırıyor” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 327 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.