27 ÖZEL BİREY YEMİN EDEREK, TERHİS OLDU

27 ÖZEL BİREY YEMİN EDEREK, TERHİS OLDU

Muğla İl Jandarma Komutanlığı'nda temsili askerlik yapan 27 özel birey, düzenlenen törenle yemin ederek, terhis oldu.

A+A-

Muğla İl Jandarma Komutanlığı'nda Engelliler Haftası kapsamında özel bireyler için yemin töreni yapıldı.Duygusal anların yaşandığı törende, engelli vatandaşlar ve ailelerinin mutlulukları yüzlerinden okundu.

Törene; Muğla Valisi Orhan Tavlı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz, Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral İbrahim Kurtuluş Sevinç, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, MSKÜ Rektörü Turhan Kaçar, Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, engelli derneklerinin başkanları, kurum müdürler, STK temsilcileri, özel bireyler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda açılış konuşmasını Muğla Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Menderes Çetinözlü yaptı.

snm-4197.jpg

“HER AN CANIMIZI SEVE SEVE VERMEYE HAZIRIZ”

Başkan Çetinözlü, “Sizlere bir engelli babası olarak, engelli gençler adına sesleniyorum. Bazı alanlarda biz engellileri unutmayarak, temsili de olsa şerefli askerlik görevimizi yapmamızı sağlayan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teşekkür ederiz. Bugün bir hayalimizi daha gerçekleştiriyoruz. Bugün bizleri ömründe ayrı bir sayfa açıldı. Türkiye Cumhuriyeti’nin kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bir ferdi olarak orduya katıldık. Muğla İl Jandarma Kışlasında 1 gün süreyle askerlik yaptık. Bu ortamda bu güzel havayı teneffüs ettik. Bugün bayrağımızın gölgesinde ant içtik. Bizler bugün her zamankinden daha güçlü ve gururluyuz. Bugün bu ordunun Türkiye Cumhuriyeti’nin devletimize emeği olduğunu görerek, haklı olduğumuzu bir kere daha gördük. Ordumuza olan güvenimiz bir kat daha arttı. Bugün çocuklarımız engelli de olsa kutsal olan Kışlada o şerefli üniformanın içinde, şanlı Türk bayrağının ve vatanının bekçisidir. Onların da artık 1 günde olsa çocuklarına anlatacak askerlik hatırası ve gösterilecek bir fotoğrafı var. Bizlerin belki konuşmaya gücü yok, belki ellerimiz titrer, hedefimiz şaşabilir ama düşüncelerimiz asla şaşmaz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk ve inkılaplarından şaşmayız. Cumhuriyet’imiz, bayrağımız ve vatanımız için her an canımızı seve seve vermeye hazırız” diye konuştu.

site-taslak-112.jpg

DÜNYADA İLK VE TEK UYGULAMA”

Daha sonra Muğla İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz, konuşmasında şunları söyledi:

“Bilindiği gibi, anayasanın 72’nci maddesinde vatan hizmeti; “her Türk’ün hakkı ve ödevi” olarak düzenlenmiştir. 1111 sayılı askerlik kanunu kapsamında silâhaltına alınmaları mümkün olmayan engelli vatandaşlarımızın, bu hak ve ödevlerini yerine getirmelerini sağlamak maksadıyla, temsili askerlik uygulaması icra edilmektedir. Temsili askerlik uygulaması, yüce Türk Milletinin vatan sevgisinin bir göstergesi olarak, dünyada ilk ve tek uygulama olması nedeniyle büyük önem kazanmaktadır. Bugün engelli kardeşlerimizin askerlik görevlerini yapmalarını, atalarının ve dedelerinin yaşadıkları duyguları yaşamalarını sağlamaya çalıştık. Hep birlikte yaşadığımız bu duygu seli, kurduğumuz güçlü gönül bağı ve sizinle aynı duygu ve düşünceleri paylaşmak içinizdeki heyecan, kararlılık ve başarma azmini görmek bizlere büyük bir manevi güç vermiştir.”

site-taslak-113.jpg

“ENGELLERİ AŞTINIZ”

Gemalmaz, sözlerine şöyle devam etti:

“Sizlerin; sevginizde, düşüncenizde ve başarınızda engel yoktur. Bugün biz bunları gördük, yaşadık. Sizlerle gurur duyduk. Bizim yüreğimizde de sizin için engel yoktur. Engeller vatanı sevmekle, vatana sadakatle, vatana hizmetle aşılır, sizlerde bugün tüm bu engelleri aştınız. Sizleri seviyor ve sizlerle gurur duyuyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken, ebedi başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatanın bölünmez bütünlüğü için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi ise saygıyla anar, yapılacak olan andın, Yüce Milletimize, Jandarma Teşkilatımıza, değerli ailelerimize ve siz kahraman Mehmetçiklere hayırlı olmasını dilerim.”

site-taslak-114.jpg

Daha sonra Türk bayrağı serilmiş masaların üzerindeki silahlara ellerini koyarak, yemin eden 27 özel birey askerler terhis oldu.

Protokol üyeleri tarafından terhis belgeleri takdim edilen engellilerin aileleri ise duygusal anlar yaşadı.

Son olarak geçit töreninin yapılmasının ardından jandarma ekiplerinin ve arama köpeklerinin gösterisi sergilendi.

Bu haber toplam 262 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.