3 FARKLI ÜLKEDEN GELEN KATILIMCILAR MUĞLA’DA BULUŞTU

3 FARKLI ÜLKEDEN GELEN KATILIMCILAR MUĞLA’DA BULUŞTU

Muğla’nın Menteşe ilçesindeki Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Avrupa Birliği Erasmus projelerini başarıyla yürütüyor. “ALL FOR NATURE, NATURE FOR ALL –DOĞA HERKES İÇİN, DOĞA HERKES İÇİN” adlı Erasmus projesinin ilk hareketliliği için Litvanya, Yunanistan ve Hırvatistan’dan 9 öğretmen ve 16 öğrenci pazartesi günü Muğla’da meslektaşları ve akranlarıyla buluştu.3 farklı ülkeden 25 katılımcı 5 günlük bir plan çerçevesinde,...

A+A-

Muğla’nın Menteşe ilçesindeki Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Avrupa Birliği Erasmus projelerini başarıyla yürütüyor. “ALL FOR NATURE, NATURE FOR ALL –DOĞA HERKES İÇİN, DOĞA HERKES İÇİN” adlı Erasmus projesinin ilk hareketliliği için Litvanya, Yunanistan ve Hırvatistan’dan 9 öğretmen ve 16 öğrenci pazartesi günü Muğla’da meslektaşları ve akranlarıyla buluştu.

3 farklı ülkeden 25 katılımcı 5 günlük bir plan çerçevesinde, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki öğretmen ve öğrencilerle çevre temalı çeşitli faaliyetler yürütmeye başladı.

Çağımızın en önemli problemlerinden olan çevre sorunlarına odaklanan projenin amacı; öğrencilerin çevre sorunları hakkındaki farkındalığını artırmak, çevre sorunlarına çözümler getirerek öğrencileri ekolojik faaliyetlere aktif olarak dahil olmaya teşvik etmek, toplumda çevre bilincini ve duyarlılığı uyandırmak, öğrencileri, çevre dostu vatandaşlık bilinci içinde kişisel sorumluluklarını yerine getirmeye teşvik etmek, çevreye saygıyı teşvik etmek ve sürdürülebilir seçimler yapmanın önemi konusunda anlayış geliştirmek, iklim değişikliği kampanyaları gibi çevresel faaliyetlere katılımı artırmak ve öğrencileri kirlilikle mücadele etkinliklerine katılımları için cesaretlendirmek oldu.

Açılış etkinlikleri Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde pazartesi başlayan proje kapsamında, öğretmen ve öğrenciler doğa yürüyüşü, ağaç dikme gibi etkinlikler gerçekleştirdi.

Fethiye’de gerçekleştirilen bir diğer etkinlikte, katılımcılarda çevre bilinci oluşturmak için atık müzesi ziyareti ve kıyı temizliği etkinliği yapıldı.

Hafta boyunca sürecek etkinliklerin ardından cuma günü gerçekleştirilecek kapanış töreni ile projenin ilk hareketliliği tamamlanmış olacak.

Bu haber toplam 208 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.