3 kız kardeşin hayat mücadelesi

3 kız kardeşin hayat mücadelesi

Sinan BoyacıMuğla’nın Menteşe İlçesi’ne bağlı Derinkuyu Mevkii’nde yaşayan 3 kız kardeş uzaktan eğitime devam ederken yanı sıra tarım ve hayvancılıkla uğraşarak ailesine destek oluyor.Uzaktan eğitimle, derslere aksatmadan girmeye çalışan Aysel (19), Leyla (17) ve Eylem (13) Duru derslerin molalarında bile hayvanlarla ilgilenmekten zevk aldıklarını ifade ettiler.Menteşe Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde okuyan Leyla Duru, hemşire...

A+A-

Sinan Boyacı

Muğla’nın Menteşe İlçesi’ne bağlı Derinkuyu Mevkii’nde yaşayan 3 kız kardeş uzaktan eğitime devam ederken yanı sıra tarım ve hayvancılıkla uğraşarak ailesine destek oluyor.

Uzaktan eğitimle, derslere aksatmadan girmeye çalışan Aysel (19), Leyla (17) ve Eylem (13) Duru derslerin molalarında bile hayvanlarla ilgilenmekten zevk aldıklarını ifade ettiler.

Menteşe Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde okuyan Leyla Duru, hemşire olmak istediğini söyleyerek, “Dönem, dönem yaptığımız işler değişiyor. Buğday, mısır, sebze ve meyve gibi ürünleri ekip, harmanlarını yapıyoruz. Yaz aylarında orak biçimi yapıyoruz. Benimle birlikte 3 kız ve 1 erkek kardeşimiz var. Tarlalarımızda insan gücü yanında makinalarda oluyor. Elimizle, emeğimizle yaptığımız daha güzel oluyor. Tarlada traktör ile çift sürüyoruz. Lisede puanım yetseydi hemşirelik okuyup ülkeme faydalı bir birey olmak isterdim” dedi.

Toprakla uğraşmaktan büyük keyif aldığını dile getiren, Adalet Bölümü öğrencisi olan Aysel Duru ise, "Aileme tarladaki işlerinde yardım ediyorum. İnekleri otlatıp, sağıyorum, çift sürüyorum. Erken yaşlarda traktör sürmeye başladım. Kullanmayı kendim öğrendim. Benim için zor olmuyor. İleride hem mesleğimi hem de tarlamda işimi yapacağım" diye konuştu.

Kış zamanlarında okula giderken zorluk çektiklerini ifade eden Eylem Duru, “Şu anda işimiz daha zor. Hem uzaktan eğitim almaya çalışıyoruz, hem de bir yandan ailemize yardım ediyoruz. Ev işlerini yapıyoruz. İleride başarılı ve herkesin tanıdığı bir kuaför olmak istiyorum” dedi.

Anne Muradiye ve Baba Mustafa Duru çifti ise, "Kızlarımla ne kadar gurur duysak azdır. Sürekli bize yardım ediyorlar. Bunların yanı sıra bir birde Marmaris’te çalışan Ali isimli bir oğlumuz var. Oda yıllık izinlerinde gelip bize yardım ediyor. Gelecekte kendilerinin iyi bir yerde olacağına inanıyorum. Ellerinden geldiği kadar herkesin işine komşularımızın yardımına koşmaya çalışıyorlar" şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 482 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.