3. Tarhana Festivali bu yıl dijital yapıldı

3. Tarhana Festivali bu yıl dijital yapıldı

Sinem KarakayaMuğla İçin Gelecek Platformu tarafından her yıl Saburhane Meydanı’nda düzenlenen Tarhana Festivali’nin 3.’sü bu yıl Coronavirüs salgını nedeniyle dijital ortamda gerçekleştirildi. “Tarhana Aşı Gaşığınan, Her Şey Yakışığınan” sloganıyla yapılan festivalde kışlık tarhananın hazırlanışı ve tarhana aşının yapılışı anlatıldı.Muğla İçin Gelecek Platformu Dönem Başkanı Mehmet Rıfat Kahyaoğlu’nun açılış...

A+A-

Sinem Karakaya

Muğla İçin Gelecek Platformu tarafından her yıl Saburhane Meydanı’nda düzenlenen Tarhana Festivali’nin 3.’sü bu yıl Coronavirüs salgını nedeniyle dijital ortamda gerçekleştirildi. “Tarhana Aşı Gaşığınan, Her Şey Yakışığınan” sloganıyla yapılan festivalde kışlık tarhananın hazırlanışı ve tarhana aşının yapılışı anlatıldı.

Muğla İçin Gelecek Platformu Dönem Başkanı Mehmet Rıfat Kahyaoğlu’nun açılış konuşmasıyla başlayan festival, Menteşe Tanıtım Klibi ile devam etti. Daha sonra ünlü Şef Timur Kocabıçak tarafından “Tarhana” anlatıldı. Murat Tutaş’ın konserinin ardından kışlık tarhananın hazırlanışı ve tarhana aşının yapılışı anlatıldı. Çeşitli konser ve müzik dinletilerinin ardından mimar-yazar Ertuğrul Aladağ tarafından Saburhane Tarihi üzerine söyleşi yapıldı. Son olarak Tarhana sofrasında aile fotoğraflarının slayt gösterisi sergilenmesinin ardından kapanış konseri ile program son buldu.

“DİJİTAL PLATFORMLARDA HERKESİN EVİNE KONUK OLMASINI İSTİYORUZ”

Konuşmasında platform hakkında da bilgi veren Muğla İçin Gelecek Platformu Dönem Başkanı Mehmet Rıfat Kahyaoğlu, “Muğla İçin Gelecek Platformu olarak bu yıl üçüncüsünü dijital ortamda düzenlediğimiz Muğla Tarhana Festivali’ne hoş geldiniz. Muğla İçin Gelecek Platformu’muz Menteşe ilçesinde farklı meslek disiplinlerinden Muğla için gönül veren kişilerin 2015 yılında bir araya gelmesiyle oluşmuştur. Platformumuz, Muğla için temel kararların hazırlanması ve bu kararların uygulanması aşamasında katkıda bulunmayı halkımız ve yönetsel kurumlar arasında arabuluculuk olarak görev almayı, hemşerilerimizin sosyal anlamda hayatlarını kolaylaştırmalarını sağlayacak fikirleri destekleyerek kentin dinamiklerini bu fikirler doğrultusunda harekete geçirip takibini yapmayı planlamaktadır. Bu amaçlar doğrultusunda platformumuz Menteşe ilçemizdeki ilk büyük çaplı etkinliği olan Muğla Tarhana Festivali’ni ilk kez 2018 yılında düzenlemiştir. Bu festival ile Muğla’nın en iyi korunmuş tarihi meydanı Saburhane’de ilçemizin kültürel değerlerini tanıtmaya katkı sağlamayı hedeflemekteyiz. Bir coğrafi işaret haline gelen Muğla Tarhanası içerisinde kurutularak saklanan göcesi, yoğurdu, börülcesi, kırmızı biberi, kemikli eti ve sarımsağıyla Muğlalılar için yağmurlu havaların iksiri, hastaların devası, çocukluğumuzun vazgeçilmez ana yemeği olmuştur. Aile bireyleri, akrabaları, dostları ve komşuları bir sofra etrafında toplayabilen birleştirici, kaynaştırıcı, ender ve özgün bir lezzet olan Muğla Tarhanası yoklukta da varlıkta da soframızın vazgeçilmezi olmaya devam edecek. İki yıldır düzenli olarak Ekim ayı içerisinde Saburhane Meydanı’nda yapılan Muğla Tarhana Festivali’ne bu sene gecikmeli de olsa dijital olarak gerçekleştiriyoruz. Sağlığımızın elimizdeki en büyük hazine olduğunu anladığımız şu günlerde eskiden olduğu gibi bir araya gelip coşkulu kutlamalar yapamasak da Muğla kültürümüzün eşsiz lezzeti olan Muğla Tarhanası’nın bulunduğu mekânın sınırlarını aşıp dijital platformlarda herkesin evine konuk olmasını istiyoruz” dedi.

Bu haber toplam 229 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.