36 BİN 808 DÖNÜM ALANIN HASADINA BAŞLANDI

36 BİN 808 DÖNÜM ALANIN HASADINA BAŞLANDI

Menteşe Belediyesi tarafından ‘Geleceğimiz İçin Üretiyoruz’ projesi kapsamında Kafaca, Yeşilyurt ve Ortaköy Mahallelerindeki toplam 36 bin 808 dönüm alana ekimi yapılan karakılçık buğdayının hasadına başlandı. Hasat sonucu elde edilecek buğdaylar üreticilere ücretsiz olarak ulaştırılacak ve ihtiyaç sahiplerine un olarak dağıtılacak.

A+A-

Bölgedeki buğday üreticisine, hayvan yetiştiricilerine destek vermek ve karakılçık buğdayını yaygınlaştırmak için geçtiğimiz yıllarda başlatılan ‘Geleceğimiz İçin Üretiyoruz’ projesi ile ilgili bilgi veren Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, “Pandemi döneminde belediyemize ait tarlalarımızda başladığımız tarımsal üretim çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hasadını yaptığımız karakılçık buğdayı; su istemeyen, verimli glüteni düşük bir ürün. Bölgemizdeki buğday üreticisine ve hayvan yetiştiricilerine destek olmak adına başlattığımız çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi.
Belediyeye ait arazilerde üretime devam edeceklerini kaydeden Başkan Gümüş, “Hasadı yapılan karakılçık buğdayımızın tohumunu üreticilerimize dağıtarak üretimini arttırmayı hedefliyoruz. Ayrıca hasat sonrasında elde edilecek unları da ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Üreticimizin yanında olmaya, yerel tohumu destekleyerek üretmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.
 

Bu haber toplam 293 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.