5 YAŞ GRUBUNDA OKULLAŞMA ORANI YÜZDE 100 HEDEFİNE ULAŞTI

5 YAŞ GRUBUNDA OKULLAŞMA ORANI YÜZDE 100 HEDEFİNE ULAŞTI

Millî Eğitim Bakanlığı’nca okullar arası başarı ve imkân farklılıklarını azaltmak ve eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek amacıyla hayata geçirilen “Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi” kapsamında, okul öncesi eğitime erişimi il genelinde yaygınlaştırmak adına anasınıfı açılışları devam ediyor.2022 yılı sonuna kadar devam edecek olan anasınıflarının açılışı, bu hafta 5 yaş okullaşma oranıyla yüzde 99.87 seviyelerde olan...

A+A-

Millî Eğitim Bakanlığı’nca okullar arası başarı ve imkân farklılıklarını azaltmak ve eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek amacıyla hayata geçirilen “Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi” kapsamında, okul öncesi eğitime erişimi il genelinde yaygınlaştırmak adına anasınıfı açılışları devam ediyor.

2022 yılı sonuna kadar devam edecek olan anasınıflarının açılışı, bu hafta 5 yaş okullaşma oranıyla yüzde 99.87 seviyelerde olan Bodrum’da yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 3 milyarlık bütçe ayırdığı projede anasınıflarının donatım materyal ve ödenekleri de Bakanlıkça karşılandı. Halil İbrahim İper-Adnan İper Anadolu Lisesi bünyesinde kurulan anasınıfının açılışı ise İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay ve Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe’nin katılımlarıyla gerçekleşti. Açılış sonrası öğrencilerle bir araya gelerek eğitim öğretim faaliyetlerini yerinde inceleyen İl Müdürü Emre Çay, miniklere hediye takdim ederek sevinçlerine ortak oldu.

“Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi” kapsamında, ilçe milli eğitim müdürleri, temel eğitimden sorumlu il ve ilçe şube müdürleri ve proje kapsamındaki okul liderleriyle zoom üzerinden çevrim içi bir araya gelen İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek adına, okul öncesi eğitime erişimi artırma noktasında Muğla’da çok önemli ilerlemeler kaydedildiğini belirtti.

 İl Müdürü Emre Çay, projenin Muğla’da çok başarılı bir şekilde yürütüldüğünü, 6 ilçede 5 yaş okullaşma oranında yüzde 100 hedefine ulaşıldığını, il genelinde ise bu oranın yüzde 99,85’i bulduğunu söyleyerek projeye emek veren herkese teşekkür etti.

Proje kapsamında il genelinde 75 okulun da iyileştirme programına alındığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, 66 ilkokula ve 4 ortaokula laboratuvar, atölye ve bakım onarım desteği sağlandığını, 3 ortaokul bünyesindeki anasınıfa ve 2 anaokula iyileştirilme yapıldığını, 3 ilkokulda müzik odası, 7 ilkokulda spor odası, 20 öğretmenler odası kazandırıldığını söyledi.

Ayrıca toplam 70 bin kitap desteğinin yanında, 8 yeni anaokulun daha yatırım kapsamına alındığını ifade eden İl Müdürü Emre Çay, proje kapsamındaki okullarda görev yapan öğretmen ve yöneticilere yönelik ilk yardım eğitimlerinin başarılı bir şekilde yürütüldüğünü söyledi.

Çevrim içi toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ferman Akbulut iyileştirme kapsamına alınan 75 okulun tamamında, geleneksel çocuk oyunları alanlarının oluşturulacağını, sosyal-sportif aktiviteler düzenleneceğini, öğrencilerin kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklere katılımlarının destekleneceğini belirtti.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yıldız Yılmaz’ın sunumlarıyla devam eden toplantı, yapılan değerlendirmelerin ardından sona erdi.

Bu haber toplam 312 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.