62 ÜLKEDEN 284 GENÇ YELKENCİ BODRUM’DA BULUŞTU

62 ÜLKEDEN 284 GENÇ YELKENCİ BODRUM’DA BULUŞTU

Dünyanın 62 ülkesinden 284 genç yelkenciyi buluşturan 2022 Arkas Optimist Dünya Şampiyonası, tüm ülke sporcularının katılımıyla gerçekleşen kortej yürüyüşü ve Bodrum Kalesi’nde gerçekleşen açılış seremonisiyle başladı.

A+A-

Bodrum Marina Çarşısı’ndan başlayan Bodrum Belediye Bandosunun coşkulu müziğiyle bir şenlik havasında gerçekleşen kortej yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu. Yerli ve yabancı çok sayıda seyircinin alkış ve tezahüratları arasında ülke bayraklarını taşıyan yelkenciler mutluluklarını seyirciler ile paylaştı.

Muğla Vali Yardımcısı Murat Kahraman’ın, Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar’ın, IODA Uluslararası Optimist Sınıf Birliği Yöneticilerinin, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş’ın, Bodrum İlçe Spor Müdürü Oktay Dumruk’un, Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı İlknur Ülküm Seferoğlu’nun, Türkiye Yelken Federasyonu Başkan Yardımcısı Hakan Yenigün’ün, TYF İcra Kurulu Üyesi Tolga Yağlı’nın, TYF Yönetim Kurulu Üyesi Enver Çoban’ın, TYF Teknik Kurul Başkanı ŞenkarÖztüzün’ün, TYF Sağlık Kurulu Başkanı Dr.Ayşen Akın’ın, Bodrum Belediyespor Başkanı Rıza Karakaya’nın, Bodrum Belediyespor Yelken Şubesi Başkanı Hadi Türk’ün, Era Yelken Kulübü Başkanı Erman Aras’ın, Turgutreis Yelken Kulübü Başkanı Hakkı Mandalinci’nin, Arkas Holding CIO'su ve Arkas Spor Kulübü Yelken Şube Başkanı Mert Oruz’un, Muğla Yelken İl Temsilcisi Serdar Kayhan ve çok sayıda katılımcının yer aldığı kortej Bodrum Kalesi’nde sonlanırken, Bodrum Kalesi’deki açılışı Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak gerçekleştirdi.

Türk yelkenciliği adına çok mutlu bir anı yaşadığını belirten Başkan Akdurak, “2019 yılında Antigua’da 2022 Optimist Dünya Şampiyonası ev sahipliğini üstlendiğimiz günkü sevincimizden bu yana birçok kurumun ve birimin el ele vermesi ile sizleri en iyi koşullarda ağırlamak üzere müthiş bir çaba gösterdik.

Bugün burada rekor ülke katılımı ile 62 ülkeden toplamda 276 sporcumuzla birlikteyiz. Çam ormanlarının denizle buluştuğu tarih, deniz, güneş ve yelken cenneti Bodrum’da sizleri ağırlamanın heyecanını yaşıyoruz.

Bu imkânı bizlere tanıyan ve her adımında destek olan Uluslararası Optimist Sınıf Birliği’nin Değerli Yönetimine ve çalışanlarına teşekkür ediyorum.

Bugünün arkasında emeği olan birçok kurum var;Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun yelken sporuna verdiği önem doğrultusunda Bakanlığımız birimlerine ve Spor Toto Teşkilatımıza her zaman yanımızda oldukları için bir kez daha huzurlarınızda teşekkür ederim.

Arkas Holding, bir başarı öyküsüne imza atarak Optimist teknelerimizin zamanında ve ücretsiz olarak Çin’den Türkiye’ye getirilmesini sağladı. Ayrıca hafta boyunca gönüllüleri ile birlikte basın ve medya ilişkilerimizin en iyi düzeyde gerçekleşmesi için bizlere destek olacaklar. Bu değerli katkıları ile Şampiyonanın ARKAS ismini taşımasından son derece mutluyum.

Muğla Valimiz Sayın Orhan Tavlı nezdinde tüm Valilik Birimlerimize sayısız toplantılarda sabırla birçok konuyu çözüme kavuşturdukları için tekrar teşekkür ediyorum.

Bodrum Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Aras’a dünya yelkencilerinin en iyi şekilde ağırlanmaları için büyük özveri ile yaptığı tesis yatırımı için gönülden teşekkür ediyorum. Şampiyona sonrasında yıllar boyu bu tesiste Muğla’dan nice şampiyonlar çıkacağına inanıyor, ülke genelinde bütün yelken kulüplerimizin en kısa sürede böylesine güzel bir tesise kavuşmalarını diliyorum.

Bodrum Belediye Spor Kulübü Yelken Şubesi Yönetimimiz kurduğumuz bu hayalin gerçekleşmesinde gece gündüz emek sarf ettiler ve sarf etmeye devam ediyorlar. Onlara da bu özverili çalışmaları nedeni ile çok teşekkür ediyorum.

Denizlerimizdeki en büyük paydaşlarımızdan olan İMEAK Deniz Ticaret Odamız bu faaliyetimizde de her zaman olduğu gibi yanımızda yer aldılar. Sayın Başkanımız Tamer Kıran’a teşekkürlerimi sunuyorum.

Bizleri her daim koruyup kolladıkları gibi misafirlerimizin de deniz güvenliğini sağlayacak olan Bodrum Liman Başkanlığımıza ve Sahil Güvenlik Komutanlığımıza titiz hazırlıkları için gönülden teşekkürlerimi sunuyorum.

Destek veren kurumlar saymakla bitmiyor;Bodrum’un kıymetli firmaları Çağdaş Holding’e, Acıbadem Bodrum Hastanesi’ne, Lapina Catering’e, Erk Çelik Halat’a, Ağanlar Tersanesi’ne, özel ödül sponsorluğumuzu üstlenen Galeri Binyıl Sanat Galerisi’ne ve Şampiyonamızın gerçekleşmesinde hayati önem taşıyan internet sağlayıcımız Vodafone firmasına kıymetli katkılarından dolayı tekrar tekrar teşekkür ediyorum.

Değerli Yelkenciler,Bugün hep birlikte açılışını gerçekleştirdiğimiz ‘2022 Arkas Optimist Dünya Şampiyonasında’ uzun yıllar sürecek dostlukların temellerini atmanızı diliyorum.Haftamız güzelliklerle dolu geçsin.” diyerek konuşmasını tamamladı.

IODA Uluslararası Optimist Sınıf Birliği Başkan Yardımcısı CarmenCasco’nun,   Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın ve Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar’ın konuşmalarının ardından katılımcı ülkelerin sporcuları ve antrenörleri sırasıyla sahnede takdim edildi. Ev sahibi ülke olarak Türk Optimist Milli Takımı sahnede seyircileri selamladı.

IODA Uluslararası Optimist Sınıf Birliği Başkan Yardımcısı CarmenCasco ve Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak’ın IODA bayrağını göndere çekmesi ile “2022 Arkas Optimist Dünya Şampiyonası” resmi olarak başladı.

29 Haziran - 06 Temmuz tarihleri arasında devam edecek yelken yarışları 06 Temmuz günü saat 19:00 ‘da Bodrum Kalesi’nde gerçekleşecek kapanış seremonisi ve ödül töreni ile son bulacak.

Bu haber toplam 378 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.