8 bin yapı mevzuata aykırı inşa edildi

8 bin yapı mevzuata aykırı inşa edildi

Sinem KarakayaMuğla'da 8 bin 178 yapının mevzuata aykırı inşa edilerek bunlara yapı kayıt belgesi alındığı tespit edilerek, yıkım kararı verilen 597 binanın yıkımlarının ise tamamlanmak üzere öğrenildi.  Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yapılan denetimlerde ise tespit edilen kaçak yapıların yıkımı sürdürülüyor. Bu kapsamda, Muğla kent merkezi ve özellikle turizm merkezleri Bodrum, Marmaris Dalaman, Ortaca ve Fethiye olmak üzere tüm ilçelerinde...

A+A-

Sinem Karakaya

Muğla'da 8 bin 178 yapının mevzuata aykırı inşa edilerek bunlara yapı kayıt belgesi alındığı tespit edilerek, yıkım kararı verilen 597 binanın yıkımlarının ise tamamlanmak üzere öğrenildi.  Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yapılan denetimlerde ise tespit edilen kaçak yapıların yıkımı sürdürülüyor. Bu kapsamda, Muğla kent merkezi ve özellikle turizm merkezleri Bodrum, Marmaris Dalaman, Ortaca ve Fethiye olmak üzere tüm ilçelerinde çalışmalar devam ediyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un bizzat 2019 yılında ziyaret ettiği ve çalışmaları yakından takip ettiği villa, rezidans ve otel inşaatı gibi kaçak yapıların yıkımı Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerince aralıksız devam ediyor.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömür Özdil, yapılan çalışmalar ile ilgili bilgiler vererek,  çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü belirtti.

İl Müdürü Özdil, “Muğla'da 201 bin 520 yapı kayıt belgesi alınmış durumda. Bunlardan 8 bin 178 yapının mevzuata aykırı olarak inşa edildiği, yapı kayıt belgesi alındığı tespit edildi. Değerlendirme Komisyonunca, 3 bin 250 yapı için alınan yapı kayıt iptaline karar verildi. Yapı kayıt belgesi iptal edilen 597 yapı, Özel Çevre Koruma Bölgesi ve sit alanında yer alıyor. Yapı kayıt belgesi iptal edilen yapıların hukuki süreciyle birlikte yasal işlemleri tamamlanarak, yıkımı için tüm çalışmalar tamamlandı” dedi.

Turizm cenneti Bodrum'da 2019-2020'da 454 yapının Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce yıkıldığını belirten Özdil, bu ilçeyle birlikte Menteşe'de 31, Marmaris'te 5, Datça'da 8, Fethiye'de 1 ve Milas'ta 40, Ortaca 53, Dalaman’da ise 5 bağımsız bölüm olmak üzere 597 yapı ve bağımsız bölümün yıkımının yapıldığına değindi. Ömür Özdil, geçen hafta sonu Fethiye-Göcek Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırları içinde bulunan ve yapı kayıt belgeleri iptal edilenlerin de yıkımının gerçekleştirildiğini dile getirdi.

Özdil, son olarak ise Milas'ta 36, Marmaris'te 96, Fethiye'de 14, Datça'da 40 ve Köyceğiz ilçesinde 50 yapının da hukuki süreciyle birlikte yasal işlemlerinin tamamlandığını anlatarak, 236 yapının yıkımı için ilgili belediye başkanlıklarınca yapı sahiplerine tebligatların yapıldığını bildirdi. Özdil, belirlenen yapıların da yıkım işlemlerinin gelecek günlerde gerçekleştirileceğini belirtti.

Bu haber toplam 458 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.