81 İLDE SİREN SESİ DUYULDU

81 İLDE SİREN SESİ DUYULDU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatı ile 81 ilde eş zamanlı, tüm okullarda tatbikat yapıldı.Muğla’da, Muğla Valisi Orhan Tavlı ve il protokolünün katıldığı tatbikat Menteşe Türdü 100. Yıl İlkokulu’nda gerçekleştirildi.İlk siren sesinin duyulmasıyla öğrenciler sınıflarında deprem anında uyulması gereken kurallara ilişkin bilgilendirilerek, “Çök-Kapan-Tutun” uygulamasını yaparak ikinci siren sesini bekledi. İkinci siren...

A+A-

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatı ile 81 ilde eş zamanlı, tüm okullarda tatbikat yapıldı.

Muğla’da, Muğla Valisi Orhan Tavlı ve il protokolünün katıldığı tatbikat Menteşe Türdü 100. Yıl İlkokulu’nda gerçekleştirildi.

İlk siren sesinin duyulmasıyla öğrenciler sınıflarında deprem anında uyulması gereken kurallara ilişkin bilgilendirilerek, “Çök-Kapan-Tutun” uygulamasını yaparak ikinci siren sesini bekledi. İkinci siren sesi ile öğretmenleri ile beraber sakince tahliyelerini gerçekleştirip, okul toplanma alanına güvenli bir şekilde ulaşma becerisi kazandırılarak, kalıcı hale getirildi.

Ardından, Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından katılımcılara yangın söndürme tüpü kullanımı anlatılarak, öğretmenlere uygulamalı tatbikat yaptırıldı.

Muğla İl Jandarma Komutanlığı’nca AFAD çadırı kuruldu.

Programın ardından öğrenciler itfaiye ekipleri ve ekipmanlarıyla fotoğraf çekilerek, cihazlara ilişkin sorular sordu.

“900 BİN KİŞİYE EĞİTİM VERDİK”

Konuya ilişkin gazetemize konuşan Muğla AFAD İl Müdürü İsmail Özkan, “Tatbikat, Bakanlıklar nezdinde ve il müdürlükleri koordinesinde ortaklaşa bir çalışma yaptı. 2021 yılı Afet Eğitim Yılıydı. Bu Afet Eğitim Yılı sürecinde ilimizde yaklaşık 900 bin kişiye eğitim verdik. Bu yılda İç İşleri Bakanımızın talimatı ile AFAD Başkanlığımızın koordinesinde Afet Tatbikat Yılı ilan edildi. Afet Tatbikat Yılı etkinlikleri kapsamında Türkiye genelinde 5 amaç doğrultusunda tatbikatlar yapılacak. Toplam 54 bin tatbikat yapılacak” ifadelerine yer verdi.

“54 BİN TATBİKAT YAPILACAK”

Özkan şöyle devam etti: “Bugünde 81 ilde afetlere müdahale tatbikatları, tematik tatbikatlar, yangın tahliye tatbikatları, deprem tatbikatları ve sivil savunma ikaz alarm tatbikatları yapıldı. 5 farklı kategoride ülke genelinde toplam 54 bin 302 adet tatbikat yapılacak. Bunlardan da bir tanesi okullarda yapılan deprem anı ve yangın tahliye tatbikatı.”

“158 BİN 475 ÖĞRENCİYLE DEPREM ANI VE TAHLİYE TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ”

Muğla’da da Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte ortaklaşa plan yapıldığını söyleyen İl Müdürü Özkan, “9 Sivil Toplum Kuruluşumuzun 233 personeline 53 AFAD gönüllüsüne destek verdi. Tüm 13 ilçede kaymakamlarımızın da katılımı ile toplam 777 okulda 13 bin 893 öğretmen 158 bin 475 öğrenciyle deprem anı ve tahliye tatbikatı gerçekleştirildi. Her hafta tatbikatlarımız devam edecek. Özellikle de orman yangınlarınla mücadele kapsamında da 382 orman mahallemizde, yerinde tatbikatlar yapılacak. Yangın eğitimi verip, söndürme çalışmaları gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Bu haber toplam 677 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.