AFAD YENİ HİZMET BİNASI ÇALIŞMALARI BAŞLADI

AFAD YENİ HİZMET BİNASI ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Neval Çolak Arslanİl Müdürlüğü Hizmet Binası, Acil Durum Yönetim Merkezi ve Arama-Kurtarma Birimi ile modern bir yapıya sahip olacak yeni Muğla İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü yeni hizmet binası çalışmalarına başlandı.“NİSAN 2022’DE YENİ HİZMET BİNASI HAZIR”Tüm çalışmaları İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından yürütülen, 9 bin 200 metrekarelik bir alana 7 bin 884 metrekare kapalı alanı...

A+A-

Neval Çolak Arslan

İl Müdürlüğü Hizmet Binası, Acil Durum Yönetim Merkezi ve Arama-Kurtarma Birimi ile modern bir yapıya sahip olacak yeni Muğla İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü yeni hizmet binası çalışmalarına başlandı.

“NİSAN 2022’DE YENİ HİZMET BİNASI HAZIR”

Tüm çalışmaları İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından yürütülen, 9 bin 200 metrekarelik bir alana 7 bin 884 metrekare kapalı alanı olan 4 kattan oluşacak yeni hizmet binasının teslim tarihi Nisan 2022 olarak imzalandı.

Projenin onaylanması ve imzalanmasının ardından Muğla’nın Menteşe İlçesi’ne bağlı Yeniköy Mahallesi’nde bulunan eski tekel binasının yıkım çalışmaları başladı.

Muğla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre, yeni il hizmet binasının teknik özellikleri, İl Müdürlüğü Hizmet Binası, Acil Durum Yönetim Merkezi ve Arama-Kurtarma Birimi olarak üç ana başlık altında ele alındı.

Muğla AFAD Müdürlüğü’ne, Emlak Müdürlüğü’nce tahsis edilen Yeniköy’de bulunan eski tekel binasının yıkım çalışmaları başlandığının belirtildiği açıklamada, tüm çalışmaların İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından yürütüldüğü, şuan ki hizmet binasında afet yönetim merkezi, kurtarma personelinin spor yapabileceği bir alan, afetin yönetileceği salon, dershaneler, garajları ve otoparkların olmadığı, yeni yapılan binanın tamamen modern, her şeyi içerisinde barındıran, dışarıdan ekipler geldiğinde onları yönlendirebilecek kapasitede afet yönetim merkezlerinin bulunduğu yaklaşık 8 bin metrekarelik bir alana yapıldığı ve Cumhurbaşkanı, bakanlar veya misafirlerin layığıyla ağırlanacağı ifade edildi.

Halka, afet yönetimine ve afet planlamasına yönelik çalışmaların ön planda olacağı ve tüm eğitimlerin yeni hizmet binasında yapılacağı belirtildi.

Muğla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde görev alan 63 kişinin inşaat bitiminin ardından yeni ve modern yapıya sahip hizmet binalarına geçiş yapılacağı kaydedildi.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından yürütülen, Muğla AFAD Müdürlüğü için yeni hizmet binasının yapıya ait teknik özellikler şöyle:

9 bin 200 metrekrelik bir alana 7 bin 884 metrekare kapalı alanı olan İl Müdürlüğü Hizmet Binasında; 1 adet il müdürü odası, toplantı odası, 6 adet yönetici odası, 6 adet personel odası, 1 adet doktor odası, arşiv, 3 adet çok amaçlı salon, mutfak-yemekhane, kafeterya-sosyal etkinlik alamı, haberleşme, bay-bayan wc, bay-bayan mescid, depolar ve teknik hacimler bulunacak.

400 metrekarede yer alacak Acil Durum Yönetim Merkezinde; 1 adet üst düzey yönetici odası, 3 adet personel odası, 5 adet toplantı odası, 2 adet dinlenme odası, haberleşme-kripto, sarf malzeme deposu, bay-bayan wc, sığınak ve arşiv bulunacak.

Arama-Kurtarma Birimi’nde ise; personel ofisi, nöbet odası, 2 adet dinlenme odası, iş elbiseleri ve arama kurtarma, bakım-onarım atölyesi, haberleşme odası, mutfak, kondisyon salonu, malzeme deposu ve kapalı garaj bulunacak.

Bu haber toplam 1526 defa okunmuştur
Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.