“Ahde Vefa Projesi” ile Koçman’ın biyografisi kaleme alınacak

“Ahde Vefa Projesi” ile Koçman’ın biyografisi kaleme alınacak

Sinem KarakayaMuğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin hamisi merhum Sıtkı Davut Koçman’ın Muğla’ya ve Türk yükseköğretimine katkılarını ölümsüzleştirmek amacıyla bir biyografi kitabı hazırlanıyor. “Ahde Vefa Projesi” olarak ortaya çıkacak biyografi kitabı, Sıtkı Davut Koçman’ın adını Muğla’da ve üniversitede layıkıyla yaşatılacak.Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğretim elemanlarından oluşan biyografi ekibinin başında...

A+A-

Sinem Karakaya

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin hamisi merhum Sıtkı Davut Koçman’ın Muğla’ya ve Türk yükseköğretimine katkılarını ölümsüzleştirmek amacıyla bir biyografi kitabı hazırlanıyor. “Ahde Vefa Projesi” olarak ortaya çıkacak biyografi kitabı, Sıtkı Davut Koçman’ın adını Muğla’da ve üniversitede layıkıyla yaşatılacak.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğretim elemanlarından oluşan biyografi ekibinin başında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Bayrakdaroğlu yer alacak. Prof. Dr. Ali Osman Gündoğan, Prof. Dr. Oktay Yivli, Doç. Dr. Ekrem Ayan, Doç. Dr. Veli Uğur, Araş. Gör. Dr. Ceyhun Sarı, Araş. Gör. Gizem Ece Gönül ve Araş. Gör. Ahmet Duran Arslan ise çalışmalarıyla biyografinin kaleme alınmasını sağlayacak.

Çalışmalar öncesi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine bağlı Üniversite Evi (Kültür ve Sanat Evi) avlusunda Saadettin Özbek’in, merhum Koçman ile ilgili anılarını paylaşacağı bir söyleşi düzenlenecek. Söyleşi 18 Kasım Çarşamba günü (bugün) saat 14.00’de yapılacak.

Bu haber toplam 284 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.