AK PARTİ BELEDİYE MECLİS BAŞKANI ERAY ÇİÇEK: “Bu millet size 30 yıl sabretti, siz 30 saniye sabredemediniz”

AK PARTİ BELEDİYE MECLİS BAŞKANI ERAY ÇİÇEK: “Bu millet size 30 yıl sabretti, siz 30 saniye sabredemediniz”

NEVAL ARSLAN// Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi’nde usul ve korsan konuşma tartışması Muğla gündemine oturdu. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, AK Parti Meclis Başkanı Eray Çiçek’e konuşma hakkı vermeyerek, “Korsan konuşma” yapmakla suçladı.

A+A-

Yaşanan gerginlik sonrası yazılı bir açıklama yapan AK Parti Meclis Başkanı Çiçek, “Muğla Büyükşehir Belediyesi olduğunda diğer belediyelerden, kuruluşlardan özellikle de İl Özel İdaresi’nden, Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne katılan çalışanlara yaptığınız ücret adaletsizliğini de, üvey evlat muamelenizi de, mobinglerinizi de söylememi engelleyemeyeceksiniz. Bu millette artık size müsaade etmeyecek. Çekin gidin. Bu millet size 30 yıl sabretti, siz bizim 30 saniye konuşmamıza sabredemediniz.” dedi.

 

Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı korsan konuşma tartışması ile başladı.

 

Meclis gündeminde 7 madde yer alırken verilen yazılı önergelerle gündem maddesi sayısı 20 ‘ye çıktı.

 

“KAPATIN MİKROFONU”

 

Gündem maddeleri görüşmeleri öncesinde sözlü olarak gündem dışı konuşma talep eden AK Parti Meclis Başkanı Eray Çiçek’e konuşma için izin vermeyen Belediye Başkanı Gürün mikrofonun kapatılmasını isteyerek, “Bakın arkadaşlar korsan bir konuşma yapıyor arkadaşımız. Biraz önce geldi söz almak istiyorum dedi kendisi. Bu konunun belediye ve sendika arasında görüşülerek çözülecek bir durum olduğunu söyledim ve söz vermedim. Talebinizi yazılı iletin. Şu mikrofonu kapatın.”dedi.

 

Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yaşanan bu olay sonrası yazılı bir açıklama yapan AK Parti Meclis Başkanı Eray Çiçek açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Muğla Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısında, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nde ve bağlı kuruluşlarda çalışan emekçi kardeşlerimizin yaşadıkları ücret adaletsizliği, mobing ve iş barışı konuları hakkında,usul olan yöntem ile söz almak istediğimi meclis başkanı sıfatıyla Sayın Osman Gürün’e ilettik.  Bununla ilgili şahsıma söz veremeyeceğini ve yazılı olarak sormamı istedi. Bende kendilerine buradan Büyükşehir Meclisi kürsüsünden bu konularda düşüncelerimi meclis üyelerine, kendilerine ve kamuoyuna aktarmak istediğimi tekrarladım. Bu diyalog üzerine yerime geçtim. Gündem başlamadan önce işaret yöntemi ile söz talebinde bulundum. Maksadım bir kez daha konuşmak istediğim konuların meclis zabıtlarına geçmesi için mikrofonla tekrarlamaktı. Daha konuşmamın başında şahsıma ‘Korsan bir konuşma yapıyor’ şeklinde söylemde bulunarak sesimi kesmeye çalıştı. Kendisine sözümü kesmemesini, 30 saniyede konuşmamı tamamlayacağımı söylememe rağmen konuşturmadı.”

 

“HAKLARINI SAVUNDUĞUM EMEKÇİLERE SESİMİ KESTİRDİ”

Konuşmasının nasıl engellendiğini anlatırken haklarını savunduğu belediye personeli tarafından talimatla sesinin kesildiğini belirten Çiçek; “Bir taraftan kararlar daire başkanı konuşmamın esasa uygun olmadığını, bu konuşmamın yazılı taleple olacağını ifade etmeye çalışırken, Sayın Meclis Başkanı Osman Gürün de emekçi arkadaşlara mikrofonu kapatmaları talimatını verdi. Haklarını ve hukuklarını savunmaya çalıştığım emekçi arkadaşlar mikrofonun sesini kapattılar. Direk gündem maddelerine geçilerek meclise devam edildi. 2. gündem maddesine gelindiğinde ise, tamda benim konuşmak istediğim konuları kapsayan, Sosyal İşler Başkanlığına ait bir konunun gündem olması nedeniyle kendilerine; Sözüm kesilmeseydi bu konularla ilgili konuşacağımı ifade ettim.Biraz önce ‘Korsan bir konuşma yapıyorsun’ iddiasını Muğla Büyükşehir Belediye Meclis Divanına yakışan bir üslup olmadığını, bu korsan lafını geri alması durumunda, bu mevzuyu kapatacağımı söylemem üzerine yakışan kelimesini kabul etmediğini ‘Biz yakışana yakışanı yaparız’ diyerek  korsan ifadesinden daha ağır, çirkin bir üslupla konuşmasını devam ettirmiştir. Grup Başkanvekilimiz aracılığıyla ve yine CHP gurup başkanvekili ile konuşularak 2. oturumun başında şahsıma özür iletmesini talep ettim. 2. oturumun başında Sayın Meclis Başkanı Osman Gürün her zaman olduğu gibi lügat tan, kelime anlamından ve mevzuat gibi konulardan bahsederek şahsıma bir şey söylemediğini, konuşmamın korsan olduğuna dair açıklamalar yaparak toplantıya devam etmiştir.”

 

“ENGELLİ KARDEŞİMİZE YAPILAN MOBİNGLE SOSYAL BİR BELEDİYE YÖNETİYORUZ DİYEMEZSİNİZ”

 

Belediye Başkanı Osman Gürün’ün kimi zaman usul kimi zaman da esas yönünden gibi bahanelerle meclisi kendi istediği gibi yönettiğini belirten Çiçek; “Buradan Sayın Osman Gürün’ e sesleniyorum; İşinize geldiği zaman usulden, işinize geldiği zaman esastan bir meclis yönetimi olmayacağını söylüyorum. Usulün önüne esası alarak sesimi kesmiş olabilirsiniz. Mülga Muğla Büyükşehir Belediyesi olduğunda diğer belediyelerden, kuruluşlardan özellikle de İl Özel İdaresi’nden, Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne katılan çalışanlara yaptığınız ücret adaletsizliğini de üvey evlat muamelenizi de mobinglerinizi de söylememi engelleyemeyeceksiniz. Eş unvanda başka kamu kurum ve kuruluşlarda çalışan arkadaşların aldıkları maaşın yarısını layık görerek onları sindirdiğinizi sanabilirsiniz. Engelli bir kardeşimize yapılan mobing, haksız işten çıkarma uygulamalarıyla kurtulduğunuzu düşünebilirsiniz. Ama o emekçi kardeşimizin MUSKİ önünde yaptığı eylemi görmezden gelerek sosyal bir belediye yönetiyoruz diyemezsiniz. Sekiz yıldır Muğla Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nda çalışan bir kardeşimizin, ‘Sekiz yıldır emek verdiğim kurumumdan gerekli değeri ve ücreti alamadığım için istifa ediyorum’ haykırışını duymadan halkçı bir belediye yönetiyorum diyemezsiniz. Bağlı kuruluşlarınızdan birisinde iş operatörünü, ikametgâhı dışında bir ilçeye gönderip, ikametgâhına gidip gelmesi için kendisine binek bir otomobili tahsis ediyorsunuz. İkametgâha gidip gelmesi için idari bir kullanım yaptırıyorsunuz ve bu arkadaşımız maalesef tek taraflı bir kazaya karıştığında, bu aracı 4-5 ay boyunca çalarak kullandığını bahane ederek, hem işine son verip hem de milyonlarca ekonomik külliyet yükleyerek bence organize bir suç işliyorsunuz. Ola ki iddialarınız doğru olsun, sizin her zaman iddia ettiğiniz gibi yönetişim ve kurumsal belediyecilik anlayışınızın, bizim belediye ‘Yol geçen hanı, isteyen istediğini götürür müdür?’ Sayın Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı; Muğla Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşlarında çalışan emekçi kardeşlerimiz, Muğlalı hemşerilerimizin konforu için gece-gündüz, sıcak-soğuk demeden alın teri dökmektedirler. Fakat hak ettikleri hakça ücretleri alamamaktadırlar. Emekçi kardeşlerimiz mutlu değiller! Umutlu değiller! Yüzleri gülmüyor. Gülmeyen sadece çalışanlarınız mı? Onların aileleri, ama bir gülmeyen de onların biricik çocukları. Hani her zaman diyorsunuz ya erken seçim, hemen seçim. Benim de sizden talebim ücret adaletsizliği yaptığınız işçi kardeşlerimizin hemen ücret eşitliğini sağlamanızdır. Muğla Büyükşehir Belediye Meclisinde halkın seçtiği bir Meclis üyesi olarak bu paylaşımımı kürsüsünden yapmak isterdim fakat müsaade etmediniz. Bu millette artık size müsaade etmeyecek. Çekin gidin. Bu millet size 30 yıl sabretti, siz bizim 30 saniye konuşmamıza sabredemediniz.” ifadelerine yer verdi.

                                                                                                             

Bu haber toplam 1252 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.