Ak Parti Menteşe’den “Erken Kalkanlar” projesi

Ak Parti Menteşe’den “Erken Kalkanlar” projesi

Sinem KaralayaCoronavirüs salgınından kötü etkilenen esnafa, Ak Parti Menteşe İlçe Başkanlığı destek olmak amacıyla “Erken Kalkanlar” projesi kapsamında Perşembe Pazarı esnafına sabah saatlerinde çay, simit ve maske ikramında bulundu. Saburhane Meydanı’ndan başlayarak esnafla bir araya gelen İlçe Başkanı Çiçek, “Amacımız pazarcı esnafımızın üretim ve tedarik notasında Menteşeliler için önemine dikkat çekerek, toplumsal bir empati...

A+A-

Sinem Karalaya

Coronavirüs salgınından kötü etkilenen esnafa, Ak Parti Menteşe İlçe Başkanlığı destek olmak amacıyla “Erken Kalkanlar” projesi kapsamında Perşembe Pazarı esnafına sabah saatlerinde çay, simit ve maske ikramında bulundu. Saburhane Meydanı’ndan başlayarak esnafla bir araya gelen İlçe Başkanı Çiçek, “Amacımız pazarcı esnafımızın üretim ve tedarik notasında Menteşeliler için önemine dikkat çekerek, toplumsal bir empati iklimi oluşturmaktır” dedi.

Anlamlı ve toplumsal bir projeye imza attıklarını söyleyen Ak Parti Menteşe İlçe Başkanı Eray Çiçek, “Esnafımızın kendi ürettiği ya da aracı olarak satın aldığı ürünleri, haftanın belirli günlerinde açık veya kapalı alanlarda doğrudan tüketicilere sattığı pazar yerleri, toplum hayatında önemli bir ihtiyaca cevap vermektedir. Taşıdıkları özellikler açısından toplumun farklı bir yansıması olan Perşembe pazarımızda köylüsünden küçük esnafa kadar toplumun her tabakasından esnafımızı görmek mümkündür. Bu noktada pazarcı esnafımız üretim ve tedarik zinciri notasında önemli yere sahiptir. Özellikle covid-19 salgını döneminde hayati ihtiyaçlarımızı karşılama noktasındaki önemleri daha da anlaşılmıştır. Ancak hayatımızı sürdürebilme noktasında temel gıda ihtiyaçlarımızı karşılayan ve her birimizin hayatına kritik mahiyette yaşamsal dokunuşlar gerçekleştiren pazarcı esnaflarımız enformel çalışma yönüyle yüksek orana sahip olması, uzun çalışma saatleri, sağlıksız çalışma ortamları nedeniyle bir takım problemler yaşamaktadır.  Bu bağlamda AK Parti Menteşe İlçe Teşkilatı olarak biz de “Erken Kalkanlar” projesiyle pazar esnafımızın yaşamımızdaki önemini vurgulamak noktasında bir farkındalık çalışması yapmak istedik. Günün ilk ışıklarında sıcak yatağından kalkarak tezgâh açan, üretim ve tedarik zincirini sekteye uğratmayan pazarcı esnafımıza biz de sabah 05.00’te çay, simit ikramı yaparak ve maske dağıtarak yaşamlarının kısa bir anını empati kurarak deneyimlemek istedik. Bu noktadaki amacımız pazarcı esnafımızın üretim ve tedarik notasında Menteşeliler için önemine dikkat çekerek, toplumsal bir empati iklimi oluşturmaktır” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 247 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.