AK PARTİ MUĞLA’DA TEMAYÜL YOKLAMASI YAPILDI

AK PARTİ MUĞLA’DA TEMAYÜL YOKLAMASI YAPILDI

AK Parti Muğla İl Başkanlığında, il başkanının istifasının ardından boşalan İl Başkanlığı koltuğu için temayül yoklaması yapıldı.

A+A-

AK Parti Muğla’da il başkanının 2023 genel seçimlerinde Milletvekili aday adaylığı için görevinden ayrılmasıyla yerine gelecek isim merak ediliyor. Hızlı bir şekilde il başkanını belirlemeyi hedefleyen AK Parti’de boşalan il başkanlığı koltuğu için, 5 Mart Pazar günü il başkanlığı binasında temayül yoklaması yapıldı.

Oy kullanacak olan kişiler, il başkanlığına istedikleri 3 ismi yazarak kapalı zarf ile sandığa attı. Yazılan isimler, genel merkezce belirlenen il koordinatörleri tarafından AK Parti Genel Merkezi’ne gönderildi. Burada yapılacak incelemeler sonrasında 3 isim Ankara’ya çağrılarak İl Başkanlığına ataması yapılacak.

TEMAYÜL YOKLAMASI NEDİR?

Temayül yoklaması kimin kime destek verdiğini öğrenmek için yapılan bir oylama şeklidir. Genelde siyasi partiler tarafından kullanılan bu yöntem seçmenin adaylardan hangisine daha fazla ilgi, meyyal gösterdiğini anlamak için kullanılan bir araştırma yönetimidir.

Temayülde oy kullanacak kişiler ise şöyle;

“İl Asil Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Disiplin Kurulu Üyeleri, İl Demokrasi Hakem Kurulu Üyeleri, İl Kadın Kolları Asil Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Gençlik Kolları Asil Yönetim Kurulu Üyeleri, Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Kadın Kolları Başkanları, İlçe Gençlik Kolları Başkanları.”

 

Bu haber toplam 286 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.