Akademisyen çiftçi: “Toprağı ve üretmeyi seviyorum”

Akademisyen çiftçi: “Toprağı ve üretmeyi seviyorum”

Sinan BoyacıMuğla’nın Menteşe ilçesinde akademisyen olarak çalışan Prof. Dr. Faruk Şen (44), mesaisi dışında 60 dönümlük arazide profesyonel olarak çiftçilik yapıyor. Eşi ile birlikte tarlada çalışan Prof. Dr. Faruk Şen, “Toprağı ve üretmeyi seviyorum” dedi.Memur olan eşinin de kendisine çiftçilikte yardım ettiğini belirten Prof. Şen, “Toprağı ve üretmeyi seviyorum. Tüm akademik başarılarımın yanında 2016 yılından bu yana Tarım...

A+A-

Sinan Boyacı

Muğla’nın Menteşe ilçesinde akademisyen olarak çalışan Prof. Dr. Faruk Şen (44), mesaisi dışında 60 dönümlük arazide profesyonel olarak çiftçilik yapıyor. Eşi ile birlikte tarlada çalışan Prof. Dr. Faruk Şen, “Toprağı ve üretmeyi seviyorum” dedi.

Memur olan eşinin de kendisine çiftçilikte yardım ettiğini belirten Prof. Şen, “Toprağı ve üretmeyi seviyorum. Tüm akademik başarılarımın yanında 2016 yılından bu yana Tarım ve Orman Bakanlığı Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlıyım. Milas Ziraat Odasının da üyesiyim. Memur bir ailenin çocuğuyum. Kendi uğraşlarım neticesinde öğrendiğim çiftçilik bilgileri ile yaklaşık 60 dönüm arazide başta sofralık ve yağlık zeytin olmak üzere sebze, meyve, hububat yetiştirme işleri ile de uğraşıyorum. Çalışmalarımda kendim gibi tarımı seven ve köylü bir ailenin çocuğu olan tarih öğretmeni memur eşim de bana yardım ediyor.  Aşılama, dikim, gübreleme, ilaçlama, budama ve hasat işlerini öğrenmiş ve profesyonelce yapmaktayım” diye söyledi.

“EŞSİZ BİR DUYGU”

Akademik hayatında birçok başarıya imza atan, 32 kez TÜBİTAK ödülü alan ve Muğla Milas doğumlu olan Prof. Dr. Şen, Adalet Bakanlığı Bilirkişilik Daire Başkanlığı İzmir Bilirkişilik Bölge Kuruluna kayıtlı bilirkişi olarak Makine Mühendisliği alanında yeminli bilirkişilik yapmakta olduğunu ama sevdiği çiftçiliği yapmanın eşsiz bir duygu olduğunu anlattı.

Şen, “Toprağı ve üretmeyi seviyorum. Hafta sonu ve mesai dışında çiftçilik yaparak ailece mutluyuz. Kent yaşamından uzakta stresimizi de atıyoruz. En sevdiğim şey diktiğim meyvelerden meyvesini yemek. Dikip emek ettiğimiz sebzeleri soframızda görmek tarifsiz bir duygu ”dedi.

Bu haber toplam 359 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.