AKIL VE ZEKA OYUNLARI MUĞLA İL FİNALİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

AKIL VE ZEKA OYUNLARI MUĞLA İL FİNALİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Öğrencilerin düşünen, üreten ve karşılaştıkları problemler karşısında çözümler bulabilen bireyler olarak yetişmesi, bireysel ve grup oyunları ile yeteneklerinin geliştirilmesi, sosyal gelişimlerinin desteklenmesi, kendilerini ifade edebilme fırsatının sunulması ve öğrenciler arasındaki iletişim ve dostluk duygularının geliştirilmesi amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ve Tüm Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu (TAZOF) arasında imzalanan iş birliği...

A+A-

Öğrencilerin düşünen, üreten ve karşılaştıkları problemler karşısında çözümler bulabilen bireyler olarak yetişmesi, bireysel ve grup oyunları ile yeteneklerinin geliştirilmesi, sosyal gelişimlerinin desteklenmesi, kendilerini ifade edebilme fırsatının sunulması ve öğrenciler arasındaki iletişim ve dostluk duygularının geliştirilmesi amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ve Tüm Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu (TAZOF) arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında düzenlenen Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası’nın Muğla İl Finali yapıldı.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Tüm Akıl ve Zekâ Oyunları Federasyonu iş birliğinde Muğla Bahçeşehir Kolejinde gerçekleştirilen il finaline; İl Milli Eğitim Müdür Vekili Serap Aksel, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yıldız Yılmaz, Turnuva Hakem Kurulu Üyeleri, okul yöneticileri, öğretmenler ve ilçelerde derece elde etmiş öğrenciler katıldı.

Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonunun bu yıl dördüncüsünü düzenlediği yarışmaya 11 ilçeden finale kalan 104 öğrenci katıldı. Mangala, Kulami, Pentago, Reversi, Q-bitz, Equilibrio, Küre olmak üzere 7 akıl ve zeka oyununun yer aldığı yarışmada, ilk ve ortaokul öğrencileri birbirlerini yenmek için kıyasıya yarıştı. Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu İl Koordinatörü Ali Yuluk’un başkanlığında, Turnuva Hakem Kurulu Üyelerinin gözetiminde yapılan il finali gün boyunca devam etti. Yarışma sonunda ise her kategoride birinci, ikinci ve üçüncülere ödülleri verildi.

Her kategoride 1. olan öğrenciler 10-11-12 Haziran 2022 de Diyarbakır'da gerçekleştirilecek olan 4. Akıl ve Zeka Oyunları Türkiye Şampiyonası’nda ilimizi temsil edecekler. 

İlkokul Kategorisinde İl Birincileri

Equilibrio İl Birincisi: Alya Düzgün / Fethiye Yusuf İzzet Gökçe İlkokulu

Mangala Oyunu İl Birincisi: Yunus Emre Kurt / Bodrum Gündoğan Nafiz Ilıcak İlkokulu

Küre Oyunu İl Birincisi: Osman Bartu Kural / Menteşe Emirbeyazıt İlkokulu

Pentago İl Birincisi:  Sevim Nisa Gök / Fethiye Yusuf İzzet Gökçe İlkokulu

Q- Bitz İl Birincisi: Arda Yıldız / Seydikemer Karaköy İlkokulu

Ortaokul Kategorisinde İl Birincileri

Kulami İl Birincisi: Çınar Efe Özdemir/ Dalaman Bahçeşehir Ortaokulu

Küre İl Birincisi: Ahmet Aykul / Menteşe Şahidi Ortaokulu

Mangala İl Birincisi:  Umut Devrim Çakmak / Menteşe Şehit Jandarma Binbaşı Kıvanç Cesur Ortaokulu

Reversi İl Birincisi:  Barış Ada Aslan / Bodrum Gölköy Ahmet Naci Çoşkunoğlu Ortaokulu

Pentago İl Birincisi: Furkan Enes Örmen / Fethiye Kaymakam Mustafa Karslıoğlu Ortaokulu

Bu haber toplam 888 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.