Altın fiyatlarında dengesizlik

Altın fiyatlarında dengesizlik

Sinan BoyacıCoronavirüs (Covid-19) salgınına yönelik ikinci dalganın başlaması ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD)ile Çin arasında devam eden gerilimin desteklediği altın fiyatlarında, her gün değişen fiyatlar halkın kafasını karıştırıyor.Sürekli değişen altın fiyatının gram fiyatı 456 lira, çeyrek altın ise 742 liradan alıcıya sunuluyor.Muğla’nın Menteşe İlçesi’nde altın fiyatlarının sürekli değişmesinden dolayı, vatandaşların...

A+A-

Sinan Boyacı

Coronavirüs (Covid-19) salgınına yönelik ikinci dalganın başlaması ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD)ile Çin arasında devam eden gerilimin desteklediği altın fiyatlarında, her gün değişen fiyatlar halkın kafasını karıştırıyor.

Sürekli değişen altın fiyatının gram fiyatı 456 lira, çeyrek altın ise 742 liradan alıcıya sunuluyor.

Muğla’nın Menteşe İlçesi’nde altın fiyatlarının sürekli değişmesinden dolayı, vatandaşların yatırım amaçlı altın aldığı günlerin geride kaldığı görüldü. Vatandaşların yatırım için tercih ettiği altının gram fiyatı 456 liradan satılırken, çeyrek altın 742 liradan satılıyor.

Değişim yaşanan altın fiyatlarına rağmen vatandaşların altın aldığını söyleyen İkizler Kuyumculuk işletme sahipleri Bülent Çıray ve Levent Çıray kardeşler,  “Altın, son 10 gündür değişim içindeydi” dedi.

Çıray kardeşler, altın fiyatlarının düştüğünü belirterek bunun sebebinin Amerika seçiminin belli olması artı merkez bankası ve ekonomi bakanının istifa etmesi olabileceğini söyledi.

Sarraf kardeşler, “Ama tabi en büyük sebep bu karmaşıklık ve belirsizliktir. Dünyadaki altın talebi bunun sebebi olamaz. Dolarda en büyük etkendir. Buda ONS’u etkilediği için altın fiyatlarında gerilemeye sebep oluyor. Şimdilik böyle gidiyor. Halkımız fiyatlardan dolayı tedirgin. Tabi artık vatandaşlarımızda para olmadığından dolayı altın alım satımları haziran ve temmuz aylarındaki gibi ilgi görmüyor. İnşallah vatandaşlarımız için hayırlısı olur, bizleri zor şartlar bekliyor. Allah hepimizin yardımcısı olsun” ifadelerini kullandı.

GRAM, ÇEYREK VE CUMHURİYET KAÇ LİRA?

Gram altın 456 liradan işlem görürken, çeyrek 742, yarım bin 476,70, tam 2 bin 985,17 ve 22 ayar bileğinin gramı ise 416,50 TL’den alıcıyla buluşuyor. Altının ONS fiyatı ise 1.807,15, seviyesinde.

Bu haber toplam 248 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.