ALTIN MADALYA VE KUPANIN SAHİBİ MUĞLALI ÖĞRENCİLER

ALTIN MADALYA VE KUPANIN SAHİBİ MUĞLALI ÖĞRENCİLER

Türkiye Kick Boks Federasyonu ve World Association of Kickboxing Organizations (WAKO) tarafından İstanbul’da düzenlenen Dünya Kupası Şampiyonluğu’nun birincileri Muğla’dan. Menteşe Turgut Reis Anadolu Lisesi öğrencileri Ali Sarı ve Pınar Altıntepe katıldıkları şampiyonluktan altın madalyayla döndü.

A+A-

GÜZİDE KASIM

Menteşe Turgutreis Anadolu Lisesi öğrencisi 17 yaşındaki Ali Sarı ve 16 yaşındaki Pınar Altıntepe Muğla’nın adını duyurmaya devam ediyor. İstanbul’da katıldıkları Kick Boks Dünya Kupası Şampiyonluğu’na damga vurdu. Sarı ve Altıntepe Muğla’ya birincilik kupası ve altın madalyaya döndü.

Ali Sarı ve Pınar Altıntepe 19-27 Ocak tarihleri arasında Ordu’da düzenlenen Kick Boks Türkiye Şampiyonası’ndan madalya ile dönmüştü. Ali Sarı Genç Erkekler Kick Light kategorisi 94 kg’da Türkiye Şampiyonu olarak altın madalyanın sahibi olurken, Pınar Altıntepe Genç Bayanlar Full Contact kategorisinde 48 kg’da Türkiye 3’üncüsü olmuştu.

Türkiye Kick Boks Federasyonu ve World Association of Kickboxing Organizations (WAKO-Dünya Kick Boks Organizasyonları Birliği) tarafından İstanbul’da Dünya Kupası Şampiyonluğu düzenlendi.

94 kilo Genç Erkekler kategorisinde dövüşen Menteşe Turgutreis Anadolu Lisesi öğrencisi Ali Sarı ve 48 kilo Genç Kadınlar kategorisinde dövüşen Pınar Altıntepe birinci oldu.

“DÖVÜŞ SPORUYLA SABIRLI OLMAYI ÖĞRENDİM”

Gazetemize konuşan Milli Sporcu Ali Sarı branş seçimiyle birlikte daha sabırlı ve disiplinli bir hayatı olduğunu dile getirerek, “Spora İstanbul’da 6 yıl önce başladım. Küçükken eve benden yaşça büyük misafirlerimizle boğuşurdum. Küçüklükten beri dövüş sporlarına ilgim var. Öte yandan da çok kiloluydum. Zayıflamak için birçok branşta spor ile uğraştım. En sonunda Kick Boksa karar verdim. Ailemin işi dolayısıyla Muğla’ya taşındık. Burada da Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne ait spor salonunda Antrenör Mehmet Can Yaşar ile çalışıyorum. Hedefim daha profesyonel bir şekilde bu branşta ilerlemek ve iyi dereceler elde etmek istiyorum. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nde eğitimime devam etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

1 YILDA 2 BÜYÜK BAŞARI

Final maçında Macaristanlı bir rakiple karşılaştığını anlatan Milli Sporcu Pınar Altıntepe ise, “1 yıllık bir sporcuyum. Öncesinde voleybol oynuyordum ama zevk alarak değil sadece spor amaçlı yapıyordum. 2 yıl sonra sıkıldım ve bıraktım. Dövüş sporları ilgimi çekiyordu. Antrenörümle tanıştıktan sonra o da beni Kick Boksla tanıştırdı. Çalışmalarıma Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne ait spor salonunda devam ediyorum. Ailemden başkasına kulaklarımı tıkadım. Onlar benim en büyük destekçim. Benimde hedefim daha profesyonel bir şekilde bu branşta ilerlemek. Başarı, başarıyı doğurur ama çabalamadan, emek harcamadan, disiplinli yaşamadan ne kadar bir branşta ilerleseniz de iyi bir başarı elde edemezsiniz. Eğitimime, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nde devam etmek istiyorum” diye konuştu.

Son olarak, Milli Sporcular Sarı ve Altıntepe; Turgutreis Anadolu Lisesi Okul Müdürü Muhammet Göktaş ve Antrenör Mehmet Can Yaşar’a teşekkürlerini iletti.

Öğrencilerinin her daim arkasında olduğunu söyleyen Turgutreis Anadolu Lisesi Okul Müdürü Muhammet Göktaş, “Biz başarılı öğrencilerimiz olduğu için çok gururluyuz. Öğrencilerimizin hangi spor dalı olursa olsun katılması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Öğrencilerimizin başarıya ulaşması için her türlü imkanı sağlamaya çalışıyoruz. İki tane pırıl pırıl öğrencimiz gittikleri müsabakadan altın madalya ile döndüler. Çok mutluyuz, gururluyuz. Onur duyuyoruz” dedi.

Bu haber toplam 1208 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.