Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu GENEL KURULUNU YAPTI

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu GENEL KURULUNU YAPTI

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu 14.Olağan Genel Kurulunu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Toplantı salonunda gerçekleştirdi. Tek liste ile gidilen kurulda mevcut Başkan Mehmet Top güven tazeledi.

A+A-

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) 14.Olağan Genel Kurulu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Toplantı salonunda yapıldı.

Genel kurula Muğla’daki spor kulüplerinin başkanları ve temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan genel kurulda divan kurulu oluşturuldu ve akabinde denetleme ve mali raporlar sunulup oylandı.

Kurulda konuşma yapan Başkan Mehmet Top, yapılan çalışmalar hakkında katılımcılara bilgilendirme yaptı.

“SAĞLIKÇI BULAMIYORUZ”

Futbol müsabakalarında yaşanan sağlıkçı sorununa değinen Başkan Top, konuşmasında şunları söyledi:

“Bütün uğraşlarımıza rağmen bizden kaynaklanmayan nedenle de olsa en büyük sorunumuz Amatör Futbol müsabakalarındaki sağlıkçı sorunudur. Halen oynanan müsabakalarımızın yaklaşık dörtte birine sağlıkçı bulamıyoruz. Bu konuyu sizlerin yardımı olmadan çözmemiz mümkün değil, bu işi el birliği ile çözmemiz gerekir.  Kurs açıyoruz kursa katılıyorlar ancak göreve gitmiyorlar yaptırımımız yok bu nedenle açılacak kurslara sporun içinde olan insanları bulup bize yönlendirmeniz gerekir.  Ya da sizler maçlara sağlıkçı veya ilk yardım eğitimi almış kişileri bulup bize bildirin ücretlerini TFF ödeyecek.”

“SİSTEM BİR TÜRLÜ GERÇEK KONTENJANA DÖNEMEDİ”

“Özellikle BAL ve Süper Amatör Liglerimiz konusunda zaman zaman taleplerinizin olduğunu biliyoruz. Biz yapılan her türlü olumlu eleştiriyi alıp çözmeye çalışıyoruz. Biliyorsunuz ben TFF Amatör İşler ve Amatör İşler İcra Kurulu üyesiyim. Her türlü Türkiye şampiyonası ve gurupları ile BAL Statüsü ve BAL çalışmaları içerisinde yer alıyorum. Sizin hepinizden çok ben İlimizin BAL’daki takım sayısının çoğalmasını ve Süper Amatörle BAL arasında sirkülasyon olmasını istiyorum. Ancak bazı şeyler sizin ve benim isteğimle olmuyor. Somut verilere dayanılarak BAL kontenjanları belirleniyor pandemi nedeniyle bütün Türkiye’de olduğu gibi İlimiz BAL kontenjanı artırılmıştı. Ancak 2 takımımızın çeşitli nedenlerle BAL’a katılmaması nedeniyle BAL kontenjanlarımız İlimizdeki takım sayısına göre daha önce olduğu gibi yine 2’de kaldı. Kontenjanı artırılan İllerde geçtiğimiz 2 yıl içerisinde eritildi. Halen 2-3 İlimizde daha BAL’da kontenjan fazlası takım var onlarda bu sezon yapılacak statüde eritilecek.  Ancak deprem nedeniyle 10 İlimizde ligler dondurulmuştu. Bu kez de onlar dondurulan liglerden BAL’a takım çıkarılmasını istiyorlar yani sistem bir türlü gerçek kontenjana dönemedi.”

Bu haber toplam 223 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.