Ameliyatsız varis tedavisi Yücelen'de

Ameliyatsız varis tedavisi Yücelen'de

Muğla Yücelen Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Doktorlarından Op.Dr. Nurşin Kaynarca Külcü varis tedavisi hakkında bilgilendirme yaparak, varisin kozmetik bir sorun gibi algılanmasına rağmen ciddi bir sağlık sorunu olduğuna dikkat çekerek, “Böyle algılanmasının ana sebebi aslında varisin çok fazla farklı tipi olması” dedi.Kalp ve Damar Cerrahisi Doktorlarından Op.Dr. Nurşin Kaynarca Külcü, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:  “Varis, bacaklarda...

A+A-

Muğla Yücelen Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Doktorlarından Op.Dr. Nurşin Kaynarca Külcü varis tedavisi hakkında bilgilendirme yaparak, varisin kozmetik bir sorun gibi algılanmasına rağmen ciddi bir sağlık sorunu olduğuna dikkat çekerek, “Böyle algılanmasının ana sebebi aslında varisin çok fazla farklı tipi olması” dedi.

Kalp ve Damar Cerrahisi Doktorlarından Op.Dr. Nurşin Kaynarca Külcü, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:  “Varis, bacaklarda oluşan toplardamar kapakçık fonksiyon bozukluğuna bağlı olarak gelişen damarların belirgin hale gelmesidir. Zamanında önlem alınmayan varis sorunları ayak ve bacaklarda çok şiddetli ağrılara, şişliklere, açık yaralara dönüşebiliyor. Varis hastalığı toplumda oldukça yaygın bir problem. Genelde varis sanki kozmetik bir sorun gibi algılansa da aslında ciddi bir sağlık sorunu. Böyle algılanmasının ana sebebi aslında varisin çok fazla farklı tipi olması. Çok ince kılcal damarlardan çok büyük solucan gibi cildin üzerinde kıvrım kıvrım olmuş damarlara kadar, bileklerde çok ince damarlanmalardan koyu mor-siyah renk değişikliklerine hatta bileklerde açılmış yaralara kadar hepsine “Varis” var diyoruz.  Varis nedenleri arasında kalıtım, ayakta sabit kalma, yaşlanma, menopoz, çoklu gebelik, travmalar ve aşırı kilo alma yer almaktadır.  Varis tedavi yöntemleri arasında köpük skleroterapi, radyofrekans ile kılcal damar tedavisi, damar içi lazer,yapıştırıcı veya radyofrekans yöntemi en son açık (konvensiyonel) cerrahi yer almaktadır.  Varis tedavisi kişiye özeldir. Doktor hastaya ve damar yapısına göre uygun gördüğü tedaviyi seçebilir.”

Bu haber toplam 1978 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.