Aralık ayında taze fasulye mahsulü

Aralık ayında taze fasulye mahsulü

Buse Nil TokurMuğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Bayır Mahallesi’nde Pazar esnafı olan Erhan Özmen bu mevsimde tarlasında taze fasulye mahsul vermesinden dolayı şaşkın olduğunu belirtti.Özmen, “Mevsim sıcaklıklarının normalin üzerinde seyretmesinden dolayı bu mevsimde yaylalarımızda taze fasulye yetişmektedir. Normalde güz fasulyesi dediğimiz fasulye ekimin sonu itibari ile biter ve seracılık başlardı. Fakat bu yıl bende ilk defa bu aylarda...

A+A-

Buse Nil Tokur

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Bayır Mahallesi’nde Pazar esnafı olan Erhan Özmen bu mevsimde tarlasında taze fasulye mahsul vermesinden dolayı şaşkın olduğunu belirtti.

Özmen, “Mevsim sıcaklıklarının normalin üzerinde seyretmesinden dolayı bu mevsimde yaylalarımızda taze fasulye yetişmektedir. Normalde güz fasulyesi dediğimiz fasulye ekimin sonu itibari ile biter ve seracılık başlardı. Fakat bu yıl bende ilk defa bu aylarda taze fasulyenin tarlamızda mahsul verdiğine şahit oldum. Bu şartlar iyi gibi görünse de ilerleyen dönemlerde hava şartların böyle gitmesi durumunda tarımın büyük vurgun yiyeceği kuraklık kötü etkileyecek” dedi.

Pazar tezgahlarında taze fasulyeyi gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi. Pazarcı Erhan Özmen, esnaflık hayatı boyunca ilk defa tezgahında sera değil de kendi tarlasında yetiştirdiği fasulyeyi bu mevsimde satışa çıkardığı için şaşkın olduğunu belirtti.

Bu haber toplam 237 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.