ARI SÜTÜ EĞİTİMİ’NE ARI YETİŞTİRİCİLERİ YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

ARI SÜTÜ EĞİTİMİ’NE ARI YETİŞTİRİCİLERİ YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

MİTSO, Muğla İli Arı Yetiştiricileri Birliği (MAYBİR) ve Caddebostan Rotary Kulübü işbirliğinde düzenlenen ‘’Arı Sütü Üretimi’’ eğitimine Adana, Kahramanmaraş gibi çeşitli il ve ilçelerden 40 arıcı ve MSKÜ Milas Veteriner Fakültesi öğrencileri katılım sağladı. İki gün olarak planlanan eğitimin ilk gününde teorik eğitim gerçekleştirilirken ikinci gün planlanan uygulamalı eğitim Menteş Mahallesinde gerçekleştirildi.Eğitim çalışmasının...

A+A-

MİTSO, Muğla İli Arı Yetiştiricileri Birliği (MAYBİR) ve Caddebostan Rotary Kulübü işbirliğinde düzenlenen ‘’Arı Sütü Üretimi’’ eğitimine Adana, Kahramanmaraş gibi çeşitli il ve ilçelerden 40 arıcı ve MSKÜ Milas Veteriner Fakültesi öğrencileri katılım sağladı. İki gün olarak planlanan eğitimin ilk gününde teorik eğitim gerçekleştirilirken ikinci gün planlanan uygulamalı eğitim Menteş Mahallesinde gerçekleştirildi.

Eğitim çalışmasının ilk günü konuşan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, ‘’Ülke tarımının içerisinden geçtiği bu zor dönemde Milas Belediyemiz bünyesinde kurulan en genç müdürlüklerden olan Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüz aracılığıyla hem gerçekleştirilecek desteklemelerle hem de bu tarz eğitim programları ile üreticilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz’’ dedi.

Eğitim sonunda katılımcılara; 4 kanallı arı sütü çerçevesi, arı sütü çıtası ve plastikleri, silikon kurtçuk aktarım kaşığı ve çerçeve askısı hediye edildi.

ARI SÜTÜ NEDİR? NE İŞE YARAR?

Arı sütü, arıların yavru beslenmesinde ve kraliçe arı yetiştirmede kullandıkları zengin içerikli bir salgıdır. Arı sütü vücuttaki hücreleri yeniler. Arı sütünde kalsiyum, bakır, demir, fosfor, silikon, sülfür ve potasyum gibi çeşitli besin ve minerallerin yanı sıra, B vitamin ailesinin zengin vitaminleri; biotin, inositol, folat, nükleik asitler, gamma globulin ve insan vücudunun üretemediği 8 esansiyelamino asit de dahil olmak üzere 17 farklı amino asit bulunur.

Bu haber toplam 275 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.