Asırlık çınarlar göz kamaştırıyor

Asırlık çınarlar göz kamaştırıyor

Sinan Boyacı - Sinem KarakayaMuğla’nın Menteşe İlçesine bağlı Yeşilyurt Mahallesi Maşat Mevkiinde bulunan çınar ağaçları görenleri hayran bırakıyor.  Küçük bir tohumla ekilen, büyüdüğünde son derece heybetli bir görünüme kavuşan asırlık çınar ağacı zamana karşı direnmeye devam ediyor.Kocaman gövdeleri senelerin izlerini taşımasıyla birlikte birçok kişinin anısına şahitlik eden çınar ağaçları kuşlara da ev sahipliği yapıyor....

A+A-

Sinan Boyacı - Sinem Karakaya

Muğla’nın Menteşe İlçesine bağlı Yeşilyurt Mahallesi Maşat Mevkiinde bulunan çınar ağaçları görenleri hayran bırakıyor.  Küçük bir tohumla ekilen, büyüdüğünde son derece heybetli bir görünüme kavuşan asırlık çınar ağacı zamana karşı direnmeye devam ediyor.

Kocaman gövdeleri senelerin izlerini taşımasıyla birlikte birçok kişinin anısına şahitlik eden çınar ağaçları kuşlara da ev sahipliği yapıyor. Kavuşmaları, mutlulukları, düğünleri gören çınar ağaçları yaklaşık bin yıllık yaşam süresine sahip.

Yeşilyurt Mahallesi’ne gelen misafirler tarafından fotoğraf karelerini süsleyen asırlık Çınar ağaçlarına bölge halkı adeta gözü gibi bakıyor.

Yeşilyurt Mahallesi Muhtarı Süleyman Boz, ağaçların koruma altına alındığını belirterek, “Benim çocukluğumdan beri bu ağaçlar burada. Bu Çınar ağaçları 70-80 yıllık var. Bazıları ise bin yılı aşkındır burada. Anıtsal yapı bir yapısı var. Gölgesi çok güzel. Senelerdir bu ağaçların görüntüsünü gelen misafirlerin çok beğendiklerini söylerken, ağaçlar heybetleri ile görenleri nostaljik bir yolculuğa çıkarıyor” dedi.

Bu haber toplam 505 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.