Ayaz bebek için son 7 gün

Ayaz bebek için son 7 gün

Buse Nil Tokur12 yıl önce Muğla’nın Marmaris ilçesine yerleşip, restoran şefi olarak çalışmaya başlayan Sinan Ünen ve eşi Meltem Ünen çiftinin Ayaz adını verdikleri erkek bebekleri dünyaya geldi. Sağlıklı doğan bebek 6 aylıkken bacaklarını hareket ettirememeye başladı. Daha sonra hareketleri kısıtlanan bebeğe SMA Tip2 teşhisi koyuldu. Ailesi, şu an 23 aylık olan Ayaz için yurt dışında uygulanan ve bedeli 2 milyon Euro olan tedavi için bağış...

A+A-

Buse Nil Tokur

12 yıl önce Muğla’nın Marmaris ilçesine yerleşip, restoran şefi olarak çalışmaya başlayan Sinan Ünen ve eşi Meltem Ünen çiftinin Ayaz adını verdikleri erkek bebekleri dünyaya geldi. Sağlıklı doğan bebek 6 aylıkken bacaklarını hareket ettirememeye başladı. Daha sonra hareketleri kısıtlanan bebeğe SMA Tip2 teşhisi koyuldu. Ailesi, şu an 23 aylık olan Ayaz için yurt dışında uygulanan ve bedeli 2 milyon Euro olan tedavi için bağış kampanyası başlattı.

Anne Mehtap Ünen, “Oğlumun iyileşip, yürüyebilmesi için bu tedaviye ihtiyacı var. Tek hayalim, oğlumun elinden tutup yürüyebilmek” diyerek, kampanyaya destek çağrısı yaptı.

SMA HASTALIĞI NEDİR?

Spinalmüsküleratrofi, yani kısaca SMA hastalığı bireyin merkezi sinir sistemini, periferik sinir sistemini ve iskelet kas sisteminin kontrollü kas hareketlerini etkileyen genetik, yani kalıtsal bir motor nöron hastalığıdır.

İletişim Anne Mehtap Ünen: 0553 203 59 77

Bu haber toplam 410 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.