Aydın ayaydın: “Önce ateş edip, sonra nişan alan biri değilim”

Aydın ayaydın: “Önce ateş edip, sonra nişan alan biri değilim”

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Menteşe’de Şehir Plancıları Odası ve Milas’ta da TMMOB Mimarlar ve Mühendisler Odası’nı ziyaret etti.Ayaydın: “Önce ateş edip, sonra nişan alan biri değilim” dedi.

A+A-

Bu ziyaretleri çok önemli bulduğunu söyleyen Aydın Ayaydın, “Bu STK’larla odalara diyalog kapısını açmak ve başkanlığım boyunca da canlı tutmak istiyorum. Ben yaptım oldu mantığı ile iş yapmayacağım mesajını vermek için bu ziyaretleri yapıyorum” dedi.

Ziyaretleri hakkında açıklama yapan Ayaydın, şunları söyledi:

“Carettacaretta’nın yaşam mücadelesini önemseyen, ormanım, toprağım, suyum bitmesin, insanımız depreme dirençli evlerde otursun diyen biriyle benim ne derdim olabilir diyorum ve her şeye peşin peşin karşı olacağı sanılan STK’lara, meslek odalarına elimi uzatıyorum.

Menteşe’de Şehir Plancıları Odası ve Milas’ta da TMMOB Mimarlar ve Mühendisler Odası’nı ziyaret ettim. Geçtiğimiz günlerde de Muğla’da Mimarlar Odası’na tarihi bir ziyaret gerçekleştirmiştim. Tarihi diyorum çünkü yıllardır kimse kapılarını çalmamış.

Bu ziyaretleri çok ama çok önemli buluyorum. ‘Nasıl olsa konuşulamaz, çünkü her şeye peşin peşin karşı çıkarlar’ denen bu STK’larla odalara diyalog kapısını açmak ve başkanlığım boyunca da canlı tutmak istiyorum.”

“ŞEHİR PLANCILARI İMAR PLANLARINI ASKIDA GÖRMEMELİ”

“Bu kurumlarla sadece mahkemelerde karşılaşılmaması, itiraz gerekçelerinin önceden dinlenmesi ve bilimin ışığında bir ortak yol bulunmasının gerekli olduğuna inanıyorum. Şehir plancıları imar planlarını askıda görmemeli. Bakın Muğla 13 ilçesi ile adeta kaçak yapı cenneti olmuş. İmar planları geciktiği için bu durum yaşanıyor. Muğla deprem kuşağında. Bu yapılarda zemin etüdü yapılmamış, statik hesaplar yapılmamış, hangi kalitede beton kullanıldığını bilmiyoruz. Hangi kalitede demir kullanıldığını bilmiyoruz. Bu durum beni korkutuyor.”

“BEN YAPTIM OLDU MANTIĞI İLE İŞ YAPMAYACAĞIM MESAJINI VERMEK İÇİN BU ZİYARETLERİ YAPIYORUM”

“Bu cennet bölgenin suyuna, ormanına, denizine, toprağına iyi bakacağız” diyen Ayaydın, son olarak şunları söyledi:

“Ben yaptım oldu mantığı ile iş yapmayacağım mesajını vermek için bu ziyaretleri yapıyorum. Önce ateş eden sonra nişan alan biri olmayacağım. Her şey öncesinde tartışılacak, bilimin ışığında en doğru yol belirlenecek. Çalıştaylar yapacağız. Ancak bunlar lafta kalan, sonuç raporu çıkarıp dağılmak üzere yapılan çalıştaylar olmayacak. Sonuçlarını değerlendireceğiz. Bu cennet bölgenin suyuna, ormanına, denizine, toprağına iyi bakacağız. Hep söylüyorum benim carettacaretta’nın yaşamı için samimi kaygıları olan biriyle derdim olamaz. Benim bu ülkenin ormanları azalmasın, tarım alanları gerilemesin, suyu bitmesin diyen biriyle derdim olamaz. Tam tersine mücadeleyi birlikte vereceğiz, Büyükşehir’in tüm projelerinde bu değerli STK’ların meslek odalarının görüşü katkısı olacak. Bunun böyle bilinmesini istiyorum.”

 

Bu haber toplam 210 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.