AYDIN AYAYDIN SEYDİKEMER’DE ZİYARETLERDE BULUNDU

AYDIN AYAYDIN SEYDİKEMER’DE ZİYARETLERDE BULUNDU

Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, seçim çalışmaları kapsamında Seydikemer’de ziyaretlerine devam etti. AK Parti İlçe Başkanlığında partililerle bir araya gelen Ayaydın, ilçedeki sanayi esnafını da ziyaret ettikten sonra Ören Mahallesi'ndeki alabalık üretim ve işleme tesislerini ziyaret etti.

A+A-

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, seçim çalışmaları kapsamında Seydikemer’de AK Parti İlçe Başkanlığında partililerle buluştu.

whatsapp-image-2024-02-12-at-16-30-49.jpeg

Partililerle buluşmanın ardından Seydikemer Ören’de alabalık üreticileri ile bir araya gelen AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Aydın Ayaydın, “Herkes bilmez ama Muğla Türkiye’nin en büyük alabalık üretim merkezidir. Ancak sahipsiz bırakılmıştır. Balık işleme, paketleme ve depolama alanı kurarak, fırsatçıların değerinin çok altında alım yapmasına engel olacağız” dedi.

Muğla Alabalık Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Yıldırım’dan sorunlarla alakalı bilgi alan ve tesislerin büyük bölümünü gezen Ayaydın, Muğla’nın ekonomisi için çok önemli olan alabalığa da tıpkı zeytinine, narına, limonuna, portakalına sahip çıkacakları gibi sahip çıkacaklarını söyledi.

Havaların ısınması ile birlikte üreticilerin ellerindeki balığı hasat etmek ve elden çıkartmak zorunda kaldıklarını, fırsatçıların da bu dönemi beklediklerini belirten Ayaydın, modern şartlarda bir soğuk hava deposu kurarak spekülatörlerin fiyat kırmasına engel olacaklarını belirtti.

whatsapp-image-2024-02-12-at-17-29-41-1.jpeg

“SUDAN ÇIKMIŞ BALIĞA DÖNECEKLER”

Ayaydın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“20 bin ton yıl ile Muğla iç denizlerde üretilen alabalıkta en çok üretim yapan ilimizdir. Ancak nisan ayından itibaren havalar ısınınca ağ kafeslerinde yetiştirilen balığın ölmemesi için hasat edilmesi yani elden çıkarılması gerekiyor. Balığı gerçek ederini bulana kadar muhafaza edecek depolama tesisi olmayınca da spekülatörler devreye giriyor ve benim hemşehrimin balığını ucuza kapatmanın yolunu buluyor. Biz üreticilerimizin talebi doğrultusunda alabalığın da gerçek değerinde satılabilmesi için elimizi taşın altına koyacağız ve spekülatörlerin oyununu bozacağız.”

Ayaydın, başta yem olmak üzere maliyetlerin çok arttığını, kimsenin bu çaresizlikten yararlanarak üreticiyi mağdur etmeye hakkı olmadığını belirtti.

“LAFLA HALKÇILIK OLMUYOR”

Ayaydın “Gerçek belediyecilik anlayışı hakim olsa, bugüne kadar hemşehrilerimin bu çaresizliğine bir önlem alınabilirdi. Belediye bir soğuk depo kurar, hasat edilen balığın gerçek ederini bulana kadar satılmaması için gayret gösterebilirdi. Lafla halkçılık olmuyor. Gerçek halkçılık bu tür ayrıntılarda gizli. Ben üreticilerime söz verdim. Nasıl limonu, portakalı, güzelim narı, cevizi zeytini marka yapıp üreticimizi koruyacaksak, alabalık üreticimizi de aynı anlayışla koruyacağız ürününe sahip çıkacağız” diye konuştu.

AYAYDIN, SANAYİ ESNAFINI ZİYARET ETTİ

Seydikemer’de ki sanayi esnafını da ziyaret eden Aydın Ayaydın, esnafın talepleri dinledi. Ayaydın, Fethiye ve Seydikemer'in ortak kullanacağı daha güzel ve büyük bir sanayi sitesi yapılacağını kaydetti.

Ayaydın esnaf ziyaretinin ardından, Seydikemer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin temel atma törenine katıldı.

Bu haber toplam 259 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.