Ayfa Beton’dan beton santrali açıklaması

Ayfa Beton’dan beton santrali açıklaması

Muğla’nın Ula ilçesi Demirtaş Mahallesi’nde Bakla Gediği Mevkiinde tüm izinleri alınarak yaklaşık bir senedir faaliyete devam eden beton karma tesisinde bugün köylülerin ve işçilerin katılımıyla fidan dikimi gerçekleştirildi. Çevrecilerin eleştirdiği beton santrali hakkında açıklama yapan Ayfa Beton Sahibi Ali Osman Özdemir, “Ünlü yönetmenimiz İstanbul'dan ayağa kalktı geliyor fakat keşke bizi arayıp sorsaydı. Sonra öğrendik ki bizim işletmemize yürüme mesafesinde taş ev yaptırıyor.

A+A-

Muğla’nın Ula ilçesi Demirtaş Mahallesi’nde Bakla Gediği Mevkiinde tüm izinleri alınarak yaklaşık bir senedir faaliyete devam eden beton karma tesisinde bugün köylülerin ve işçilerin katılımıyla fidan dikimi gerçekleştirildi. Çevrecilerin eleştirdiği beton santrali hakkında açıklama yapan Ayfa Beton Sahibi Ali Osman Özdemir, “Ünlü yönetmenimiz İstanbul'dan ayağa kalktı geliyor fakat keşke bizi arayıp sorsaydı. Sonra öğrendik ki bizim işletmemize yürüme mesafesinde taş ev yaptırıyor. Doğaya zararlı ise en büyük destekçiniz Ünlü Yönetmen Yüksel Aksu neden bu kadar yakınımızda ev inşaatına soyundu? Biz yaptığımız işin çevreye zararlı olmadığını biliyoruz” dedi.

 

Ula’nın Demirtaş Mahallesi, Bakla Gediği Mevkii’nde Ayfa Beton’a ait beton santraline karşı başlatılan imza kampanyasının ardından Ayfa Beton Sahibi Ali Osman Özdemir’den açıklama geldi.

Yaklaşık bir senedir faaliyete devam eden beton karma tesisinde bugün köylülerin ve işçilerin katılımıyla gerçekleştirilen fidan dikimi etkinliğinde Ayfa Beton Sahibi Ali Osman Özdemir şu açıklamayı yaptı:

“Biz bu terasları kendi arazimizde yaptık ve maalesef bir takım kişiler tarafından hedef ilan edildik. Neymiş burada izinsiz faaliyette bulunuyormuş, buraya çimento fabrikası kuruyormuşuz. Böyle bir şey yok. Bizim izinlerimiz ve bakanlık denetiminde çevre konusunda hassas ve mevzuatlara duyarlı işletmemizin sadece küçük bir tesisidir burası. Doğrusu yaptığımız işten ve çevreye toz da dahil hiçbir zararımızın olmadığından o kadar eminiz ki. Bu eminlikle teraslarımızı oluşturduk. Heyelan riskine karşı bulunduğumuz araziyi korumak adına yaptığımız bu faaliyete çevrecilerimiz ‘çimento fabrikası kuruluyor’ dedi.

Oysa bu 20 dönümlük araziye çimento fabrikası kurmak imkansızdır. Ünlü yönetmenimiz İstanbul'dan ayağa kalktı geliyor fakat keşke bizi arayıp sorsaydı. Sonra öğrendik ki bizim işletmemize yürüme mesafesinde taş ev yaptırıyor. Üstelik kadastrol yolu da olmayan bir konumda. Hakkımızda başlatılan imza kampanyasına destek verenlere soruyorum; tüm izinleri karar verici kurumlardan alınmış, denetimi sürekli devlet tarafından yapılan, belli aralıklarla üç defa şikayet edilerek mahkemeye konu edilmiş ve hepsinden de alnımızın akıyla çıktığımız işletmemiz imza kampanyanıza konu olacak şekilde çevreye, doğaya zararlı ise en büyük destekçiniz Ünlü Yönetmen Yüksel Aksu neden bu kadar yakınımızda ev inşaatına soyundu? Biz yaptığımız işin çevreye zararlı olmadığını biliyoruz. Bu nedenle bugün burada 550 meyve fidanı dikiyoruz. Burada yetişen meyveleri Ula halkı ile işçilerimiz ve evlatlarımızla afiyetle, sağlıkla yiyeceğiz. Ayfa Beton olarak insan ve doğa öncelikli ülkeye katkımız her şeye rağmen devam edecektir."

 

Bu haber toplam 413 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.