AYYILDIZ: “AKARKEN, HİLE VE KARALAMA YOLUNA GİTTİ”

AYYILDIZ: “AKARKEN, HİLE VE KARALAMA YOLUNA GİTTİ”

Geçtiğimiz Pazar günü yapılan Genel Kurul’da yeniden başkan seçilen Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız, rakibi Güven Akarken’in beyaz oy pusulası bastırarak hile ve karalama yaptığını söyledi. Başkan Ayyıldız, “Güven Akarken, aslı astarı olmayan, yalan dolan haberlerle hile ve karalama yoluna gitti. Bizler ve yönetimim her türlü eleştiriye açığız. Birlik Başkanı olarak hiçbir kimseye veremeyeceğim hesabım yok” dedi.

A+A-

22 Mayıs Pazar günü Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Genel Kurul yapmış, mevcut başkan Şükrü Ayyıldız yeniden başkan seçilmişti.

İki aday ile gidilen seçimde, rakibi Güven Akarken’in hile ve karalama yaptığına dair açıklama yapan Şükrü Ayyıldız, “Bizler seçime 20 gün kala pusulamızın beyaz renkte olduğunu ilan etmiştik. Güven Akarken’de beyaz oy pusulası bastırmış” diyerek seçim sandığında beyaz oy pusulalarının karıştığını dile getirdi.

“BİRLİK BAŞKANI OLARAK HİÇBİR KİMSEYE VEREMEYECEĞİM HESABIM YOK”

Seçimde emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Açık ve Şeffafız” diyen Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız, “Biliyorsunuz seçimler demokrasinin gereği doğaldır; şeffaf, saygı, demokratik ve centilmence yürütülmesi gerekir. Genel Kurulumuzun yapılmasına 1 ay kala Güven Akarken, şahsımla ve Başkanlık görevimle ilgili gerçek olmayan, aslı astarı olmayan, yalan dolan haberlerle Oda Başkanı arkadaşlarımıza, Odalarımızın Yönetim Kurulu üyelerine ziyaretler ederek hile ve karalama yoluna gitti. Bizler ve yönetimim her türlü eleştiriye açığız. Birlik Başkanı olarak hiçbir kimseye veremeyeceğim hesabım yok. Açık ve Şeffafız” şeklinde konuştu.

“DEMOKRATİK OLMAYAN BİRİ NASIL BİRLİK BAŞKANLIĞI YAPABİLİR?”

Esnafın sorunlarını Cumhurbaşkanlığı makamına kadar ilettiklerini belirten Şükrü Ayyıldız, “Genel Kurullar, seçimler demokrasiye, demokrasinin gerektiği tahammüllere uygun ve yakışır bir şekilde olmalıdır. Bizler seçime 20 gün kala internetten, Birliğimizin web sayfasından, tüm genel kurul üyelerimize, delegelerimize oy pusulasındaki rengimizin beyaz renkte olduğunu ilan ettik. Ancak Güven Akarken, Genel Kurulda gördünüz kendisi beyaz oy pusulası bastırmış. Bu da yetmiyormuş gibi seçim sandığında oy pusulalarında, Güven Akarken oy kullanmak için seçim sandığına girdikten sonra hemen arkasından bende oy kullanmak için seçim sandığı kabinine girdiğimde Şükrü Ayyıldız olarak oy pusulalarımızın üstüne kendi beyaz oy pusulasını koyuyor ve ayrıca bizim oy pusulalarının aralarına da kendi beyaz oy pusulalarını koyuyor. Ben de hemen arkasından girdiğim seçim sandığında oy kullanırken fark ettim ve hemen seçim kurulu görevlilerine ikaz ettim. Seçimin dürüstçe, daha adilce şeffaf yapılması için. Bunu sizlere soruyorum. Adil bir yarış mı? Hem birlik ve beraberlik, dürüstlükten bahsediyorsunuz, sözler sarf ediyorsunuz. Bir yandan da hileye, seçimde sahtekarlığa kalkışıyorsunuz. Daha seçilmeden bu sahtekarlığı yaparak, adil olmayan, demokratik olmayan tavır içinde böyle yapıda biri nasıl Birlik Başkanlığı yapabilir?” dedi.

“DEMEK Kİ, KENDİNE GÜVENMİYOR”

“Oy pusulası bir kara lekeye dönmüştür” diyen Ayyıldız, son olarak şunları söyledi:

“Ben gerçekten en çok bunlara üzüldüm. Sizlerde oradaydınız şahit oldunuz, genel kurulumuz bir şenlik, bir bayram havasında ve sevincinde çok güzel geçmekte iken Genel Kurlumuzun demokratik bir ortamda, demokrasiye yakışır bir şekilde giden seçim atmosferine böyle kabul edilmeyecek hileye ve genel kurulumuzun saygı değer delegelerimize kandırmaya yönelik yapılan bu oy pusulası bir kara lekeye dönmüştür. Demek ki, kendine güvenmiyor ki böyle bir yola başvuruyor. Çok şükür ki böyle bir genel kurul seçim atmosferinde seçime gidilerek genel kurul üyelerimizin desteğini alarak yeniden Birlik Başkanlığı görevini bana, çok değerli genel kurul üyelerimiz tevdi etmişlerdir.”

Bu haber toplam 341 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.