Badem Çiçeği Festivali pandemiye takıldı

Badem Çiçeği Festivali pandemiye takıldı

Neval Çolak Arslan4. Badem Çiçeği Festivali bu sene online olarak gerçekleştirilecek. 2018 yılından itibaren her yıl Şubat ayında geleneksel olarak kutlanan Datça Belediyesi Badem Çiçeği Festivali için bu sene pandemi kısıtlamalarına uygun program hazırlığı yapıldı.Online olarak gerçekleştirilecek festival programı ile ilgili Festival Komitesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:“Bildiğiniz üzere 2020 yılında Datça Belediyesi...

A+A-

Neval Çolak Arslan

4. Badem Çiçeği Festivali bu sene online olarak gerçekleştirilecek. 2018 yılından itibaren her yıl Şubat ayında geleneksel olarak kutlanan Datça Belediyesi Badem Çiçeği Festivali için bu sene pandemi kısıtlamalarına uygun program hazırlığı yapıldı.

Online olarak gerçekleştirilecek festival programı ile ilgili Festival Komitesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bildiğiniz üzere 2020 yılında Datça Belediyesi Badem Çiçeği Festivali’ni hepinizin ortak katılımı ve dayanışması ile gerçekleştirmiştik. Bu sene pandemi kısıtlamaları nedeniyle ne yazık ki geçen seneki gibi bir festivali gerçekleştiremiyoruz; ancak festivalimizin devamlılığını sağlamak ve gelecek sene kaldığımız yerden devam etmek hedefiyle bu sene çok daha kısıtlı bir içerikle festivalimizi online olarak 12-13-14 Şubat 2021 tarihlerinde yapmaya karar verdik. Bu kapsamda festival programı hazırlığı sürdürülmektedir ve gelinen aşamada müzik gruplarımızdan birer parçalarını seslendirmeleri iştenmiş, Muğla Büyükşehir Belediyesi Klasik Müzik Grubu’nun konseri, köylerde video çekimleri ve söyleşiler ile çiftçi yarışmalarının yapılması ve bu etkinlik çekimlerinin belli bir program dahilinde online platformlardan paylaşılmasına karar verilmiştir. Bunun yanında halihazırda Datça’da sergilenmekte olan Necdet Kırımsoy sergisi de kısa bir video ile gösterilecektir. Bu sene hem kısıtlamalar hem süre kısıdı hem de teknolojik imkanların sınırlarından dolayı sizlerle birlikte kapsamlı bir hazırlık çalışması yapamamış ve sizlerden gelecek öneri ve etkinlik fikirlerini değerlendirememiş olmanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Önümüzdeki sene, geçen seneki coşkuyla Badem Çiçeği Festivali’ni hep birlikte hayata geçirme umudunu taşıdığımızı bilmenizi isteriz. Sevgi ve sağlıkla.”

Bu haber toplam 189 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.