‘BAFAKÖY’ E-TİCARETE HAZIRLANIYOR

‘BAFAKÖY’ E-TİCARETE HAZIRLANIYOR

NEVAL ARSLAN // S.S. Bafa Çevre Yaşam Kadın Girişimi Üretim İşletme ve Kalkınma Kooperatifi çatısı altında 9 üretici kadın Milas’a yağlı zeytin tesisi istiyor. Kooperatif Başkanı Feray Albasan, “BAFAKÖY markamızı tescilledik. Bu markayla ürünlerimizi duyurmak istiyoruz. Bütün herkesin gözü burada olsun, herkes lezzetli zeytin, zeytinyağı yesin istiyoruz” dedi.

A+A-

Bafa’da geçtiğimiz Temmuz ayında kurulan Milas ilçe merkezindeki kadınlarla, kırsal kesimdeki kadınların bir araya gelerek kurdukları kadın girişimciler kooperatiflerinin üçüncüsü olarak bilinen S.S. Bafa Çevre Yaşam Kadın Girişimi Üretim İşletme ve Kalkınma Kooperatifi E-ticarete hazırlanıyor.

Dokuz üretici ve girişimci kadının bir araya geldiği S.S. Bafa Çevre Yaşam Kadın Girişimi Üretim İşletme ve Kalkınma Kooperatifi ‘BAFAKÖY’ markasını tescilledi. Bu markayla ürünlerini yapmak isteyen üretici kadınlar sofralık yağlı zeytin çalışmalarını hızlandırarak, tesis kurma yolunda ilerliyor.

Milas’ta birçok girişimci ve üretici kadının buluşup, bir araya geldiği kooperatif çatısı altında zeytin, zeytinyağı, el işi ve birçok ürün üreterek Milas, Bafa ve Kooperatife destek sağlıyorlar.

Başkanlığını Feray Albasan'ın yaptığı S.S. Bafa Çevre Yaşam Kadın Girişimi Üretim İşletme ve Kalkınma Kooperatifi Süreyya Gürgün, Teslime Keser, Feriha Bircan, Nurten Çiftçi,  Havvanim Alpkaya, Hafize Küçüktiryaki , Türkan Karagöz ve Ulviye Onan ile üretim gurupları kurarak, kooperatifi E-ticarete hazırlıyor.

Ortak olmak isteyen kadın sayısının yüksek olduğunu söyleyen Kooperatif Başkanı Feray Albasan, “Zamanla sayımız elbette artacak. Belli koşullarımız var. Önceliğimiz üretmek. Ne şartta olursa olsun, kadınlarımızın üretmesini istiyoruz. Ortak sayısı olarak ilk aşamada 50’ye çıkmak istiyoruz” dedi.

Kooperatifin asıl amacı ile ilgili konuşan Başkan Albasan, “Ortak üreticilerimizin hepsi zeytinci, zeytinlikleri var. Zeytinlerini değerlendirmek, kalitesini arttırmak, daha iyi ambalajlamak, daha iyi sunmak için böyle bir oluşum talep ettiler. Oluşumu da benden kurmamı istediler. Milas’tan biraz deneyimliyim. Ben arkadaşlarımıza öncülük yapıyorum.Geliştireceğiz, e ticaret sitelerine hazırlayacağız. Şu anda iyi bir yol katettik” ifadelerine yer verdi.

“EKSİĞİMİZ YAĞLI ZEYTİN”

Milas’ın en büyük eksiğinin yağlı zeytin olduğunu kaydeden Albasan, “Milas’ta yağlı zeytin tesisi yok. Zeytinyağı tesislerimiz çok fazla ki markalı hepsi ve çok iyi.Biz zeytin işine koyulduk daha doğrusu. Bafa’da bunu tesisleştirmek istiyoruz. Bütün herkesin gözü burada olsun istiyoruz. Lezzetli zeytin yedirmek istiyoruz. Yağ ikinci sırada. Yağ olmazsa olmaz elbette zeytinin yanında yer alan eşidir” şeklinde konuştu.

Başkan Albasan şöyle devam etti:

“Onun haricinde ortaklarımızın el işleri var. Yıllardır yapmışlar, sandıklarını doldurmuşlar. Satma konusunda biraz sıkıntı yaşamışlar. Kooperatifin bir yüzü ile de onları sunacağız, satışa çıkaracağız. Bafalılar çok güzel reçel yaparlar. Yıllardır yapmışlar ama satmaya cesaret edememişler. Bütün yöresel ürünleri kooperatifimiz çatısı altında sunacağız. Satışlarımızla da kooperatifimize destek vereceğiz.Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Milas Belediyesi’nden destek alabiliyoruz. Her hangi bir ihtiyaç konusunda onlara müracaat edebiliyoruz.GEKA’dan bir hibe açılmasını bekliyoruz. Makine, ekipman desteğine başvuracağız.”

Kooperatiflerin bir birbirleriyle rekabet etmesini değil, birlikte çalışmasını öneren Başkan Albasan, “Bütün kooperatifler birlikte çok güzel ve başarılı işler çıkarabilirler, Muğla’nın çok ihtiyacı var buna” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 387 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.