Bahçeyaka Mahallesi, sorunların giderilmesini istiyor

Bahçeyaka Mahallesi, sorunların giderilmesini istiyor

Sinem KarakayaMuğla’nın Yatağan ilçesine bağlı Bahçeyaka Mahallesi’nin girişinde bulunan yaklaşık 70 yıllık olan köprü bakımsızlıktan yıkılıyor. Köprünün acilen bakıma alınması gerektiğini söyleyen mahalle muhtarı Kamil Kaptan, “Köprü çok dar ayakları deforme oldu. Acilen bakım yapılması gerekiyor” şeklinde konuştu.Muhtar Kaptan, “Köprünün dar olduğunu, ayaklarının deforme olduğunu Muğla Büyükşehir Belediyesine ilettik. ...

A+A-

Sinem Karakaya

Muğla’nın Yatağan ilçesine bağlı Bahçeyaka Mahallesi’nin girişinde bulunan yaklaşık 70 yıllık olan köprü bakımsızlıktan yıkılıyor. Köprünün acilen bakıma alınması gerektiğini söyleyen mahalle muhtarı Kamil Kaptan, “Köprü çok dar ayakları deforme oldu. Acilen bakım yapılması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Muhtar Kaptan, “Köprünün dar olduğunu, ayaklarının deforme olduğunu Muğla Büyükşehir Belediyesine ilettik.  60-70 senelik bir köprü. Köprümüz bakımsız. Allah korusun bir yıkılsa hiç iyi olmaz. Osman başkan köprü ile ilgileneceğini söyledi ama hala bir gelişme yok. Bekliyoruz” dedi.

“AKÇAY DERESİNDE ISLAH ÇALIŞMASI İSTİYORUZ”

Bahçeyaka Mahallesi’nde bulunan Akçay Deresinin kötü durumda olduğunu ve ıslah çalışması yapılmasını istediklerini dile getiren muhtar Kamil Kaptan, “Mahallemizde bulunan Akçay Deresi DSİ’ye bağlı bir dere ve Çine Barajı’na kadar ulaşıyor.  Bu dere çok kötü durumda. Geçen sene temizlik yapıldı fakat ıslah çalışmaları yapılmadı. Burada ıslah çalışmaları yapılmasını istiyoruz” dedi.

 “ÇİFTÇİMİZ MAĞDUR”

Öte yandan mahalle çiftçilerinin mağdur durumda olduğunu da anlatan muhtar Kaptan, su sıkıntısı yaşadıklarını dile getirerek, “Bizim mahallemiz 4 gölet arasında kalıyor fakat bu 4 göletten biz faydalanamıyoruz. 5 bin dönümlük arazimizin yüzde 10’u faydalanamıyor. Kendi sulama kooperatifimiz var. Bu kooperatifle su ihtiyacımızı karşılıyoruz ama maliyetleri çok yüksek. Yaklaşık 20-25 sene önce yapılan kanallar deforme oldu ve yer altına alınması gerekiyor. Çiftçimiz mağdur” şeklinde konuştu.

“GÖÇ VERİYORUZ AMA GÖÇ ALAMIYORUZ”

Bahçeyaka Mahallesi’nin yerleşim alanının çok dar olduğunu ve yer açamadıklarını da dile getiren muhtar Kaptan, çalışma yapılması gerektiğini vurgulayarak “Mahallemizin yerleşim alanı çok dar. Göç veriyoruz ama göç alamıyoruz. Vatandaşımız yer satmıyor. Yerleşim alanı açamıyoruz. Bu konuda da çalışma yapılması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Bu haber toplam 314 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.