Bakan Yardımcısı Milâs’taki ören yerlerini inceledi

Bakan Yardımcısı Milâs’taki ören yerlerini inceledi

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Muğla Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde Bodrum’da ilk etabı 250 milyon TL’ye yapılacak İçmeler, Torba, Yalı, Kızılağaç, Çiftlik Bölgesinin altyapı-kanalizasyon temeli Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımı ile atıldı.Bodrum’daki programın ardından Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Muğla İli, Milas İlçesinde bulunan Beçin Kalesi ve Ören yerinde incelemelerde bulundu.Muğla...

A+A-

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Muğla Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde Bodrum’da ilk etabı 250 milyon TL’ye yapılacak İçmeler, Torba, Yalı, Kızılağaç, Çiftlik Bölgesinin altyapı-kanalizasyon temeli Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımı ile atıldı.

Bodrum’daki programın ardından Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Muğla İli, Milas İlçesinde bulunan Beçin Kalesi ve Ören yerinde incelemelerde bulundu.

Muğla Valisi Orhan Tavlı, Milas Kaymakamı Eren Arslan'ın katıldığı incelemelere Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Zekeriya Bingöl, Milas Müze Müdürü Mehmet Çelebi ve Kazı Başkanı Sayın Prof. Dr. Kadir Pektaş eşlik etti.

Ören yeri içerisinde ilk olarak; kale ve çevresinde incelemelerde bulunuldu. Kale içerisinde kamulaştırması tamamlanan, devam eden ve çözülmeyen alanlar ile ilgili konular konuşuldu. Daha sonra Kazı Başkanı Sayın Prof. Dr. Kadir Pektaş, 2020 yılında kale içerisinde yapılan kazı çalışmaları hakkında bilgi verdi.

2018 yılında restorasyon çalışmalarına başlanan ve 2019 yılında açılışı yapılarak “Taş Eserler Müzesi” olarak ziyarete açılan Ahmet Gazi Medresesi ile ilgili yapılan çalışmalara ilişkin; İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Zekeriya Bingöl ve Milas Müze Müdürü Mehmet Çelebi tarafından anlatılarak Bakan Yardımcımız Sayın Nadir Alpaslan bilgilendirildi.  

Kale ve Ahmet Gazi Medresesi dışında Ören yeri içerisinde bulunan bir kısmında restorasyon çalışması devam eden, bir kısmında restorasyon çalışması yapılması planlanan Orhan Camii, Kızılhan, Yelli Camii, Seymenlik, Emir Avlusu gibi yapılarda incelemelerde bulunuldu. Yapılan incelemeler sonucunda; Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Beçin Kalesi ve Ören yeri içerisinde kamulaştırma ve restorasyon çalışmaları için destek sağlayacaklarını belirtti.

Bu haber toplam 217 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.