Bakanlık hizmetleri e-devlet ’ten online verilecek

Bakanlık hizmetleri e-devlet ’ten online verilecek

Coronavirüsle mücadele kapsamında vatandaşların evden çıkmamaları için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hizmetlerine 7 gün 24 saat e-devlet üzerinden ulaşabilecek. E-Devlet ile vatandaşların evlerinden çıkmadan başvuru, talep, öneri ve şikayetleri online olarak yapılabilecek.Muğla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Vatandaşlarımızın 7 gün 24 saat Bakanlığımız hizmetlerine E-Devlet...

A+A-

Coronavirüsle mücadele kapsamında vatandaşların evden çıkmamaları için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hizmetlerine 7 gün 24 saat e-devlet üzerinden ulaşabilecek. E-Devlet ile vatandaşların evlerinden çıkmadan başvuru, talep, öneri ve şikayetleri online olarak yapılabilecek.

Muğla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Vatandaşlarımızın 7 gün 24 saat Bakanlığımız hizmetlerine E-Devlet üzerinden ulaşmaları mümkündür. E-Devlet ile evlerinden çıkmadan vatandaşlarımızın başvuru, talep, öneri ve şikayetleri online olarak alınabilmektedir” denildi.

E-Devlet altyapısı üzerinden alo 183 sosyal destek başvurusu ve takibi, sosyal ve ekonomik destek hizmeti ön başvurusu, doğum yardımı başvuru sonucu sorgulama ve diğer hizmetler sunuluyor.

ALO 183 SOSYAL DESTEK BAŞVURUSU VE TAKİBİ

Bu hizmeti kullanarak aile, kadın, çocuk, engelli, yaşlı, şehit yakınları ve gazilere yönelik hizmetler hakkında bilgi almak üzere başvuruda bulununabilir. Ayrıca ihmal, istismar ve şiddet vakaları için tedbir mahiyetinde ihbarlarda bulunabilir, başvurular takip edilebilir.

SOSYAL VE EKONOMİK DESTEK HİZMETİ ÖN BAŞVURUSU

Ekonomik yoksulluk içinde olup da çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve yaşamlarını en düşük seviyede dahi sürdürmekte güçlük çeken aileler, kendi kendine yeterli hale gelinceye kadar çocuklarının bakımı ve desteklenmesi amacıyla geçici veya belirlenecek süreler için verilen ekonomik destek talepleri için başvuruda bulunabilir.

DOĞUM YARDIMI BAŞVURU SONUCU SORGULAMA

Bu hizmeti kullanarak, doğum yardımı almak için yaptığınız başvurunun sonuçlarını veya  aldığınız doğum yardımı için yaptığınız itirazların sonuçları sorgulanabilir.

DİĞER E-DEVLET HİZMETLERİ

E- Devlet’te; Aile Danışmanlığı Başvurusu, Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama, Engelli Kimlik Kartı Ön Başvuru, Evlat Edinme Hizmeti, Huzurevleri Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezlerine Yerleşme Talebi Ön Başvurusu, Koruyucu Aile Ödeme Bilgileri Sorgulama, Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Ön Başvurusu, Sosyal ve Ekonomik Destek Ödeme Bilgileri Sorgulama, Şehit Yakınları, Gazi ve Gazi Yakınları İstihdam Başvuru Sorgulama, Ücretsiz Seyahat Kartı Ön Başvurusu ve Koruyucu Aile İlk Görüşme Talebi hizmetleri mevcut.

Bu haber toplam 210 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.