Balarası çocuklarından 20 Kasım farkındalığı

Balarası çocuklarından 20 Kasım farkındalığı

Sinan BoyacıMuğla’nın Menteşe ilçesinde faaliyet gösteren Balarısı Kreş ve Gündüz Bakım Evi’ndeki çocuklar, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla kutlama yaptı. İşletme sahibi Egehan Buse Çavdar, “Dünyanın neresinde bulunursa bulunsun, bütün çocukların mutlu ve sağlıklı olmaları tüm ulusların ortak isteği olmalıdır” dedi.Çocuk haklarının hepsini birden tanımlamakta kullanılan evrensel bir kavram olduğunu söyleyen İşletme...

A+A-

Sinan Boyacı

Muğla’nın Menteşe ilçesinde faaliyet gösteren Balarısı Kreş ve Gündüz Bakım Evi’ndeki çocuklar, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla kutlama yaptı. İşletme sahibi Egehan Buse Çavdar, “Dünyanın neresinde bulunursa bulunsun, bütün çocukların mutlu ve sağlıklı olmaları tüm ulusların ortak isteği olmalıdır” dedi.

Çocuk haklarının hepsini birden tanımlamakta kullanılan evrensel bir kavram olduğunu söyleyen İşletme sahibi Egehan Buse Çavdar, “20 Kasım 1989 yılından bu yana Birleşmiş Milletler tarafından dünya genelinde çocukların karşı karşıya kaldıkları hak ihlallerini gündeme taşımak amacıyla “Dünya Çocuk Hakları Günü” olarak kutlanıyor. Özellikle savaş ve yoksulluğun hüküm sürdüğü coğrafyalarda yaşam mücadelesi veren çocukları korumak ve koşullarını iyileştirmek için 20 Kasım 1989 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Çocuk Haklarına Dair Sözleşmeyi imzalamış ve o tarihten bugüne 20 Kasım ‘Dünya Çocuk Hakları Günü’ olarak kutlanmaktadır. Çocuk hakları, hem kanunen hem ahlaki olarak dünya üzerindeki bütün çocukların doğuştan sahip olduğu; eğitim, sağlık, yaşama, barınma; fiziksel, psikolojik veya cinsel sömürüye karşı korunma gibi haklarının hepsini birden tanımlamakta kullanılan evrensel bir kavram. Dünyanın neresinde bulunursa bulunsun, bütün çocukların mutlu ve sağlıklı olmaları tüm ulusların ortak isteği olmalıdır. Geleceğin büyüğü olan çocuklarımıza gereken özeni gösterelim, sevelim, koruyup eğitelim. Sağlıklı toplumlar ancak bu çalışmalar ile oluşacaktır” dedi.

Bu haber toplam 402 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.