Balarısı öğretmenleri 24 Kasım’ı kutladı

Balarısı öğretmenleri 24 Kasım’ı kutladı

Sinan Boyacı- Muğla’nın Menteşe ilçesinde faaliyet gösteren Balarısı Kreş ve Gündüz Bakım Evi öğretmenleri 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama yaptı. İşletme sahibi Egehan Buse Çavdar, “Nasıl ki bir heykel tıraş heykeline şekil verirse öğretmenler de tıpkı heykeltıraşlar gibi öğrenciye şekil verir” dedi.Öğretmenlerin fedakarlığını vurgulayan Balarısı Kreşi Sahibi Egehan Buse Çavdar, “24 Kasım Mustafa Kemal Atatürk'ün...

A+A-

Sinan Boyacı- Muğla’nın Menteşe ilçesinde faaliyet gösteren Balarısı Kreş ve Gündüz Bakım Evi öğretmenleri 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama yaptı. İşletme sahibi Egehan Buse Çavdar, “Nasıl ki bir heykel tıraş heykeline şekil verirse öğretmenler de tıpkı heykeltıraşlar gibi öğrenciye şekil verir” dedi.

Öğretmenlerin fedakarlığını vurgulayan Balarısı Kreşi Sahibi Egehan Buse Çavdar, “24 Kasım Mustafa Kemal Atatürk'ün Millet Mektepleri de Başöğretmenliği görevini kabul ettiği tarihtir. Bu vesile ile Atatürk'ün doğumunun 100. Yılı olan 1981 yılından itibaren tüm yurtta 24 Kasım öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır. Nasıl ki bir heykel tıraş heykeline şekil verirse öğretmenler de tıpkı heykeltıraşlar gibi öğrenciye şekil verir, onu olumlu yönde değiştirir ve ilerletir. Çünkü öğretmenin sevdiği şey de budur topluma yararlı bir birey yetiştirmek ve onun geliştiğini,  olumlu yönde değiştiğini görmek ve bundan büyük mutluluk duymaktır. Öğretmen sadece öğrencilerine bilgi veren değil aynı zamanda onlara güzel ahlakı öğreten, onlara iyi insan olmaları gerektiğini anlatan ve davranışları ile onlara model olan kimsedir. Mustafa Kemal Atatürk’ün de öğretmene, eğitime ne kadar önem verdiğini şu sözünden anlayabiliriz:  ‘’Dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en özverili ve saygıdeğer unsurlarıdır.” İlk önce iyi ve ahlaklı olmak daha sonra ise durmadan çalışmak. İşte öğretmenlerin verebileceği, öğrencilerine aktarabileceği en önemli erdem budur. Tüm öğretmenlerimiz değerlidir ve öğrencileri için fedakardır” dedi.

Sümeyra Savrık( Çocuk gelişimci): “Bugün "keşke" yerine "iyi ki" dediğim ne varsa çocukluğumdan bu yana hayalimin peşinden gittiğim bu mesleği severek, azimle yaptığım içindir. İyi ki bu yolda şuan çalışmış olduğum Balarısı ekibinde ki azimli ve adaletli meslektaşlarımla çalışıyorum” dedi.

Ayşe Aydoğdu( Çocuk gelişimci) : “Her gün buraya gelip ,burada çocuklarımla buluşmaktan daha çok huzur veren bir şey yok hayatımda, iyi ki bu mesleği yapıyorum, iyi ki öğretmenim, iyi ki buradayım” dedi.

Seda Şen(Rhb. Ve psikolojik danışman): "Medeniyetin ve kültürün temelini eğitim ve öğretim oluşturur ve onun mimarı da öğretmenlerdir." Meslek hayatıma başladığım ilk gün itibariyle bu düsturu aklımdan hiç çıkarmamaya gayret etmişimdir. Çünkü tüm öğretmenlerin tek gayesi yetiştirdiği öğrencilerinin geleceğe ışık tuttuğunu biraz olsun görebilmesidir, biz öğretmenlerde gönül rahatlığı bu sayede mevcut olur. Sevgiyle, saygıyla günümüz kutlu olsun” dedi.

Merve Kahraman ( Çocuk gelişimci) : “Bu meslekteki en büyük gücüm ve dayanağım içimde yaşattığım çocukluğum. Hala çocuğum çocuklarımla. İyi ki de öyleyim, İyi ki öğretmenim, iyi ki Balarısının o büyük kalbinde bir yerim var. İyi kiler hiç bitmiyor keşkelerin olmadıkça. Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun. Çocuk kalmanız dileğiyle” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 533 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.