‘Balın Kraliçesi’ Arzu Aldemir

‘Balın Kraliçesi’ Arzu Aldemir

Sinan BoyacıBal üretiminde önemli illerden biri olan Muğla’nın Ortaca ilçesinde 33 yıldır bal üretimi yaparak "Balın kraliçesi" olarak bilinen 65 yaşındaki Arzu Aldemir, ülkenin her bir yanını gezerek en iyi balı ve poleni üretmek için çabalıyor. Aldemir, kovan sayısının her yıl değiştiğini, şu anda 620 kovanının bulunduğunu ve en iyi balın tahlilden geçen bal olduğunu söylüyor.“ARICILIK ZOR İŞ”Aldemir, çocuklarını da arıcılıktan...

A+A-

Sinan Boyacı

Bal üretiminde önemli illerden biri olan Muğla’nın Ortaca ilçesinde 33 yıldır bal üretimi yaparak "Balın kraliçesi" olarak bilinen 65 yaşındaki Arzu Aldemir, ülkenin her bir yanını gezerek en iyi balı ve poleni üretmek için çabalıyor. Aldemir, kovan sayısının her yıl değiştiğini, şu anda 620 kovanının bulunduğunu ve en iyi balın tahlilden geçen bal olduğunu söylüyor.

“ARICILIK ZOR İŞ”

Aldemir, çocuklarını da arıcılıktan kazandığı parayla büyüttüğünü söyleyerek, “Başladığım dönemde ekonominiz zayıftı. Etrafımızdaki insanların arıcılık yaptığını ve iyi paralar kazandığını görünce, benim gibi işsiz olan erkek kardeşim ile birlikte bu işi yapmaya karar verdik. Kardeşim daha sonra işi bıraktı ama ben pes etmedim. Daha sonra oğlum ile beraber yaptık ama o evlenince bıraktı, ben de işçilerle devam ettim. Polenle de uğraştığım için işçiye ihtiyaç duyuyorum yoksa bu kadar arıya ben kendim de bakarım. Her gittiğim yerde olumlu tepkiler alıyorum. Arıcılık koşturmayla oluyor. Bazı yerlerde 15-20 gün sürüyor. Onu da kaçırırsanız yaptığınız masrafla ortada kalırsınız. Arıcılık zor iş. Bakımı, kovan temizliği zor oluyor. Ama ben işimi severek yapıyorum. Kendimi geliştirmek için çok uğraşıyorum. Tüm eğitim ve seminerlere katılmak için çaba gösteriyorum. Yeni bilgilerle ufkumu genişletiyorum" dedi.

“BENİM İÇİN HER YER MUĞLA GİBİDİR”

Geçtiğimiz yıllarda 'En iyi kadın arıcı' ödülünü alan ve hiçbir arıcının gidemediği kesimlere gittiğini ve gittiği yerlerde kendisine ‘Dağların Anası’ diye söz ettiren, Türkiye’nin en uç noktaları Hakkâri Yüksekova, Kars, Diyarbakır, Bitlis ve Bingöl benim için sanki Muğla gibidir diyen Arzu Aldemir, “Çam balı ve kır balı üreterek ülke ekonomisine katkıda bulunduğum için mutluyum.  Bal üretimi yaparak hem geçimimi sağlıyorum hem de üniversitede okuyan çocuklara yardım ediyorum. Yanımda çalışan personelin çocukları için bilgisayar ve tablet desteğinde bile bulundum. Böyle durumlarda çocukların gözünün içi güldüğünü görünce çok seviniyorum. Hatta geçtiğimiz günlerde eski bir videomu gören Hatice Kırdar isimli bir arkadaşımız videonun altına çok güzel yorumlar yapmış. Bunları okudukça ne kadar güzel bir iş yaptığımı anlıyorum. Yanımda olan herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 1006 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.