Ballı'dan Menteşe'ye 48 proje

Ballı'dan Menteşe'ye 48 proje

AK Parti Menteşe Belediye Başkan Adayı Op. Dr. Şadi Ballı, proje tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, 8 ana başlıkta 48 proje ile girdiği yarışta hizmet için oy istediğini belirterek, “Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır. Menteşe’ye hizmet için değişim zamanı” dedi.

A+A-

AK Parti Menteşe Belediye Başkan Adayı Op. Dr. Şadi Ballı’nın proje tanıtım toplantısı Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğrenci Sarayı VİP salonunda yapıldı.
Projelerini bir sunum eşliğinde açıklayan Ballı, ilk önceliği altyapıya vereceğini söyledi.
Ballı, “Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır. Menteşe’ye hizmet için değişim zamanı” dedi.
Ballı, artan nüfus ile birlikte konut sıkıntısı, yüksek kira bedelleri sebebiyle mevcut kat yüksekliğini ve Muğla dokusunu koruyarak uygun alanlarda imar plan revizyonlarını, kırsalda yaşam alanlarını genişletip vatandaşların kendi arazisine resmi yapıların yapılmasını sağlayacaklarını ifade etti.

Menteşe’nin deprem bölgesinde olması nedeniyle ilçe sakinlerinin deprem yönetmeliğine uygun binalarda güvenle yaşamasını istediklerini dile getiren Ballı, devlet arazileri ve belediyeye ait arazilerde, belediye tarafından sosyal konut üretilerek uygun fiyatlı, belirli süreli kiralama yaparak vatandaşların barınma sorununu çözeceklerini kaydetti.

"KENT MEYDANI HALKIN KULLANIMINA UYGUN HALE GETİRİLECEK"

Ballı, önceden yapılmış Kent Meydanı’nı halkın kullanımına uygun hale getireceklerini, Tarihi Arasta Çarşısı ve Saburhane bölgesinin restorasyonu ile hem Menteşe’nin tarihi dokusunun ön plana çıkarılması hem de kültürel ve turistik alanların oluşturulmasını sağlayacaklarını vurguladı.

Zahire Pazarı ve Konakaltı Kültür Merkezinde dizi ve film çekimleri için film platosu oluşturacaklarını anlatan Ballı, yapımcıların ihtiyaçları için lojistik alanları oluşturacaklarını aktardı.

"MENTEŞE'NİN SU SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ"

Ballı, ulaşım konusunda da gerekli adımları atacaklarının altını çizerek, “Hemşehrilerimizin hastaneye, öğrencilerimizin şehir merkezine ekonomik ve daha rahat ulaşımı için Kötekli ile Menteşe’nin birbirine bağlanmasını sağlayacağız.” dedi.

Ballı, şöyle devam etti:

“Sandras’tan getirilen ve depolanan temiz su kaynağı ile Menteşe’nin su sorununu çözeceğiz. Duba kenti ve tek yön Menteşe’nin ulaşım problemlerini, yeni yollar ve düzenlemelerle ortadan kaldıracağız. Göktepe (Bardakçı) yolu projesi ile uzakları yakın ederek, yaklaşık 30 kilometre kısalan yol ile tersine göçü sağlayıp, şehir merkezindeki konut sıkıntısını rahatlatarak, kırsaldaki kardeşlerimizin aileleri ile birlikte yaşam sürmelerini sağlayacağız. Akbük’te kıyıdaki yolun orman alanına taşıyacak, yol üstü ücretsiz otoparkların yapacak ve sahili tamamen hemşehrilerimizin kullanımına açacağız. Karabağlar - Ortaköy yolunu daha nitelikli bir hale dönüştürülerek trafik akışını rahatlatacağız.”

"YOL ÜSTÜ OTOPARKLARI BELEDİYE TARAFINDAN İŞLETİLECEK"

Otopark sorununa da değinen Ballı, ilçenin dokusunu koruyarak yeraltı otoparkları yapacaklarını, en ciddi problem olan yol üstü otoparklarının belediye tarafından işletilip otopark ücretinin uygun hale getirilmesini ve belediye eliyle istihdam sağlayacaklarını söyledi.

Ballı, özel bireylerin nitelikli hizmet alabileceği engelsiz eğitim kampüsleri yaparak, onların hayatın içinde daha fazla yer almalarını sağlayacaklarını ifade etti.

"VEFA EVLERİ OLUŞTURULACAK"

Yaşlıların sosyal, psikolojik, fiziksel, tıbbi ve rehabilitasyon hizmetlerini karşılayacak modern, güvenli ve ekonomik ‘Vefa Evleri’ oluşturacaklarını anlatan Ballı, “Çocuklarımızın nitelikli eğitim aldığı ve kaliteli zaman geçireceği modern, ekonomik ve güvenilir mahalle kreşlerini yapacağız. Oluşturacağımız 'Hanımeli Konağı' sayesinde kadınlarımıza sertifikalı kurslar düzenleyerek öğrenimlerine devam edebilme imkanı sunacağız. Bu vesile ile Hanımeli Konağımızda piknik alanı, spor salonu, toplantı salonu ve sanat atölyeleriyle, kadınlarımıza özel yaşam alanlarını oluşturacağız. İlçemizde yaşayan maharetli ev hanımlarımızın ürettikleri el işi ürünlerini satma imkânı bulup, ev ekonomisine katkı sağlayacağı alanlar yapacağız.” diye konuştu.

"MENTEŞE’Yİ KARNAVAL KENTİNE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ"

Ballı, bilim, kültür ve sanat alanında da adımlar atacaklarını, çocukların uzay ve astronomi ile tanışmasını sağlayacaklarını dile getirdi.

Söyleşi ve etkinlikler düzenleyerek, ilçe sakinlerini kültür ve sanat ile buluşturacaklarına vurgu yapan Ballı, “Çağımızın gereklerine uygun bir tasarım anlayışı ile okumanın keyfini, bilgiyi keşfetmenin heyecanını yaşamaları için mahalle çocuk kütüphaneleri kuracağız. Her mevsim ve mümkün olan her fırsatta Menteşe’mizin marka değerini artırıp kent ekonomisine katkı sağlayacak Menteşe Kültür Sanat Festivallerini organize edeceğiz. Menteşe’yi karnaval kentine dönüştüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Ballı, yörede yetişen ürünler ile ilgili festivaller düzenleyerek, coğrafi işaretli ürünlerin tanıtımı ile hem turizm hem ekonomik açıdan ilçeye hak ettiği değeri kazandıracaklarını ifade etti.

10 BİN KİŞİLİK STADYUM

Menteşe’ye yakışır, modern, 10 bin kişilik UEFA kriterlerine uygun stadyumun ilgili kurumlar tarafından yaptırılmasını sağlayacaklarına dikkati çeken Ballı, ayrıca içinde sınırsız internet hizmetleri, çalışma alanları, kitapkafe, teknoloji, inovasyon, güzel sanatlar, müzik tiyatro atölyeleri ve hokey sahası olan modern bir gençlik merkezinin ilgili kurumlar tarafından yaptırılmasını sağlayacaklarını dile getirdi.

STÜDYO MENTEŞE PROJESİ

Ballı, yeni çağın medyacılık anlayışıyla dijital platformlarda daha profesyonel işler yapmak isteyen gençler için Stüdyo Menteşe Projesini hayata geçireceklerini, bu stüdyo ile gençlerin kendi yeteneklerini geliştirme imkanını bulacağını söyledi.

Hızlı ve öfkeli gençlerin trafiğe kapalı alanlarda ve her türlü güvenlik önlemi alınarak aktivitelerini gerçekleştirebilecekleri özel pist ve gösteri alanlarını yaratacaklarını anlatan Ballı, “Kaykay, paten, bisiklet ve motosikletlere ilgi duyan gençlerimiz için güvenli eğitim parklarını ve parkurlarını oluşturacağız.” dedi.

"KIŞLA PARKINI YENİDEN DÜZENLEYECEĞİZ"

Ballı, çevreyi olumsuz etkileyen faktörleri minimum düzeye getirmek için sıfır atık proje çalışmaları yapacaklarını anlatarak, şöyle devam etti:

“Meydan, park ve hizmet binalarında çevre dostu ve tasarruflu yeşil çatı uygulamalarını, içerisinde heykellerin, tematik bahçelerin, çeşitli ağaçların, renkli çocuk oyun alanlarının, ekolojik yaşamı teşvik eden ortamların, süs havuzlarının bulunacağı ve yenilenebilir enerjinin kullanılacağı, yeni bir botanik park ile Menteşe’mize renk ve özgürlüğü biz kazandıracağız. Karabağlar yaylası ve tarım arazileri koruma projeleri ile betonlaşmanın sınırlandırılmasını ve doğal yaşamın korunmasını sağlayacağız. Kışla Parkını yeniden düzenleyerek daha kullanışlı, güvenilir ve temiz hale getireceğiz. Afet ve risk azaltma birimi kurarak, afet öncesi ve sonrası için ilgili meslek odalarıyla birlikte çalışacağız. Afet eğitim merkezlerimizde farkındalık eğitimleri vererek master planları hazırlayıp afetlere karşı dirençli kent projesini hayata geçireceğiz.”

ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ SÜT DAĞITIMI

Tarımsal planlama ve desteklemeye ayrıca önem vereceklerini dile getiren Ballı, Menteşe’nin tarım planlamasını yaparak katma değeri yüksek ve alım garantili üretimi sağlayacaklarını ve tarımsal ürünleri, tohumdan satışa kadar destekleyeceklerini söyledi.

Belediyeye ait tarım arazilerini üretim amaçlı çiftçilere tahsis ederek, bölgenin tarım ürünlerinin marka olması için her türlü pazarlama desteğini sunacaklarını aktaran Ballı, “Hayvancılıkla uğraşan süt üreticilerinden tedarik edilecek yağ oranı yüksek sütlerin belediyemizce satın alınarak oluşturacağımız mandıralarda istihdama da katkı sağlayarak ana sınıfı ve ilkokul kademesindeki öğrencilerimize ücretsiz sağlıklı süt dağıtımını gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.

MENTEŞE'YE 48 PROJE

Ballı, ayrıca, Proje Üretim Ofisi, İstihdam Hizmet Merkezi, Pati Köyü, Evcil Hayvan Oteli ve Parkı, Meslek Odaları ve STK Kampüsü, Modern Kapalı Pazar Yeri, Menteşe Aquapark, Eğlence Temalı Sokaklar, Masa Dağı Asansörü ve Seyir Terası, Beton Parke Üretim Tesisi, MenteşEkmek ve MenteşEt, Nitelikli Sosyal Alanlar, Spor Alanları, Tek Tip Muhtarlık Ofisleri, Tali Yollar, Mobil Market ve Temel İhtiyaçların Giderilmesi projelerini de ivedilikle hayata geçireceklerini kaydetti.

Bu haber toplam 192 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.