Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak yaptığı açılış konuşmasında bitki sağlığının insan sağlığı demek olduğuna vurgu yaptı. İl Müdürü Saylak, “Muğla tarımında bitki sağlığının korunması için toplantıda istişarede bulunmanın yanı sıra sahada yapılan çalışmalara neler katabiliriz onu konuşacağız. Burada sahadaki deneyimlerimizi paylaşarak kadimden gelen uygulamaları kırsalda üretim yapan kadim üreticilerden öğrenmek ve bu kıymetli bilgi ve tecrübeleri aktarmak zorundayız” dedi.

Dünyanın büyük bir değişim içinde olduğuna değinen İl Müdürü Saylak, bitki sağlığı korunarak üretimin artırılmasının yanı sıra gıda israfının da önüne geçmenin önemli olduğuna değindi. Kalıntıdan uzak sağlıklı gıda arzı için her türlü çalışmanın yapıldığına dikkat çekti. Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak bitki ve toprak sağlığının korunmasına yönelik Bertaraf Projesi, erken uyarı sistemlerinin kurulması, böcek tuzaklarının yaygınlaştırılması yanında biyolojik mücadele yönetimlerinin arttırıldığını ve bu çalışmalara hız verildiğine değindi.

Asfaltı yarıp çıkan su sokakları dereye çevirdi
Asfaltı yarıp çıkan su sokakları dereye çevirdi
İçeriği Görüntüle

Toplantıda Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Süreyya Can konuyla ilgili sunum yaptı. Karşılıklı görüş alışverişinin yapıldığı geniş katılımlı toplantının verimli geçtiği gözlendi.