Başhekim Togan: “Acil durumu olmayan hastalar aile hekimlerine başvursun”

Başhekim Togan: “Acil durumu olmayan hastalar aile hekimlerine başvursun”

Sinem KarakayaMuğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde devam eden sağlık hizmetleri hakkında hastane Başhekimi Doç. Dr. Turhan Togan açıklama yaptı. Başhekim Doç. Dr. Togan, yaptığı açıklamada “Poliklinik hizmetlerimiz sadece MHRS sistemi ya da 182 üzerinden alınacak randevulu ve acil hastalara hizmet vermek kaydıyla hasta kabulüne devam ediyor. Pandemi nedeniyle acil durumu olmayan hastalar aile hekimlerine başvursun” dedi.Acil durumu...

A+A-

Sinem Karakaya

Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde devam eden sağlık hizmetleri hakkında hastane Başhekimi Doç. Dr. Turhan Togan açıklama yaptı. Başhekim Doç. Dr. Togan, yaptığı açıklamada “Poliklinik hizmetlerimiz sadece MHRS sistemi ya da 182 üzerinden alınacak randevulu ve acil hastalara hizmet vermek kaydıyla hasta kabulüne devam ediyor. Pandemi nedeniyle acil durumu olmayan hastalar aile hekimlerine başvursun” dedi.

Acil durumu olmayan hastaların aile hekimlerinden hizmet almasının oldukça önemli bir konu olduğunu söyleyen Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Başhekimi Doç. Dr. Turhan Togan, “Pandemi nedeniyle öncelikle Covid hastalarına yönelik tedbirler alınmıştır ve ilgili servis düzenlemeleri yapılmıştır. Pandemi nedeniyle Acil durumu olmayan hastaların, öncelikle Aile Hekimliklerinden hizmet almayı tercih etmesi oldukça önem arz etmektedir. Ayrıca; Ameliyathane, Bronkoskopi, Endoskopi, Radyoloji, Acil Cerrahi Operasyonlar, Doğum, Girişimsel İşlemler, Onkoloji hastaları, Diyaliz, Travmalar, Koroner Anjiografi ve acil vakalar gibi özel hasta gurupları öncelikli olmak üzere her branştan poliklinik hizmetleri önem arz eden hasta gurupları için devam etmektedir. Öncelikli ameliyatlar; oluşturduğumuz cerrahi bilim kurulunun kararları doğrultusunda planlamaları yapılmaktadır” dedi.

“ACİLİYETİ OLMAYAN AMELİYATLAR ERTELENMİŞTİR”

Elektif yani aciliyeti olmayan ameliyatlar ertelendiğini söyleyen Başhekim Togan, “Kronik hastalığı olan hastalarımızın takiplerinin de hekimlerimiz tarafından kontrollerinin sağlanması hususunda dikkatli olunması önem arz etmektedir. Hastanemize Maskesiz Hasta Kabul Edilmemektedir. Kurumumuz girişlerinde ısı ölçümü devam etmektedir. Hastane İçinde koridor başlarında belirli alanlarda el dezenfektanları mevcuttur. Maalesef pandemi devam etmektedir. Covid-19 riskine karşı hastanede uzun süre beklememek için randevu saatinizden en az 15 dakika önce gelmeniz yeterli olup,  maskenizi hiç çıkartmadan, burnunuzu açıkta bırakmadan takmanız ve 1.5 metre mesafe kuralına dikkat etmeniz; bulaş olmaması, hastalığın yayılmasının önlenmesi ve hastane çalışanlarının da korunabilmesi için çok önemlidir” diye belirtti.

“İŞLEMLERİNİZ BİTER BİTMEZ HASTANEDEN AYRILMANIZ GEREKİYOR”

Başhekim Togan, “Hastaneye mümkün mertebe yalnız gelmeniz ve muayene ve tetkik işlemleriniz biter bitmez hastaneden ayrılmanız gerektiğini tekrardan hatırlatmak istiyorum. Hastanemizde uzun süre beklemeniz gerekiyorsa mümkün oldukça açık alanlarda veya hastane bahçesinde sosyal mesafeye uyarak beklenmelidir. Tıbbi tanıtım elemanları ve ziyaretçiler ile ilgili kısıtlamalara devam edilmektedir. Tüm dünyayı ve ülkemizi tehdit eden Coronavirüs hastalığının etkisinin artarak devam ettiğini ve kurallara uymamız gerektiğini lütfen unutmayalım. Maske, sosyal mesafe ve hijyen tedbirlerine mutlaka uyalım” dedi.

Bu haber toplam 357 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.