BAŞKAN AVCI: “BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN MÜCADELE GÜNÜ KUTLU OLSUN”

BAŞKAN AVCI: “BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN MÜCADELE GÜNÜ KUTLU OLSUN”

DİSK- Genel İş Muğla 2 Nolu Şube Başkanı Yücel Avcı 24 Temmuz sansürün kaldırışı ve Basın Özgürlüğü için Mücadele Günü dolayısıyla yazılı bir açıklamada bulundu. Başkan Avcı “Türkiye’de gazeteciler baskı altında. Bu gün Türkiye’de 38 gazeteci ve medya çalışanı cezaevinde. Gerçek anlamda sansürün kalktığı, gazetelerin sendikalaştığı bir Türkiye istiyoruz” dedi.

A+A-

DİSK- Genel İş Muğla 2 Nolu Şube Başkanı Yücel Avcı“ Günümüzde basın, çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı durumundadır. Türkiye’de 115 yıl önce sansürün kaldırılmasından dolayı 24 Temmuz “Basın Özgürlüğü için Mücadele Günü” olarak kutlanmaktadır.

Türkiye’de sansür her ne kadar 115 yıl önce kalkmış olsa da günümüzde basında sansürün kalktığından söz etmemiz mümkün değil. Bu gün Türkiye’de 38 gazetece ve medya çalışanı cezaevinde. Gazeteciler, bu yılın ilk 7 ayında 364 kez hâkim karşısına çıktı, 18 gazeteci tutuklandı, RTÜK televizyon kanallarını 22 kez cezalandırdı. Birçok önemli olay ve gelişmede basın kuruluşları sansür ve karartma kararları ile susturulmak istendi” dedi.

DİSK- Genel İş Muğla 2 No lu Şube Başkanı Yücel Avcı “ Türkiye bu yıl ‘Dünya Basın Özgürlüğü’ sıralamasında gerileyerek 180 ülke içinde 165. sıraya düştü. Gazeteciler, bir 24 Temmuz’u daha basın bayramı olarak kutlayamıyor. Gerçek anlamda sansürün kalktığı, gazetelerin sendikalaştığı bir Türkiye istiyoruz. Tüm basın emekçilerinin Basın Özgürlüğü için Mücadele Günü” kutlu olsun” dedi.

Bu haber toplam 184 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.