BAŞKAN AYYILDIZ GÜVEN TAZELEDİ

BAŞKAN AYYILDIZ GÜVEN TAZELEDİ

NEVAL ARSLAN // Muğla Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığı’na mevcut başkan Şükrü Ayyıldız seçildi. 36 odadan oluşan Muğla Esnaf Odaları Birliği genel kurulunda Mevcut başkan Şükrü Ayyıldız ve Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası başkanı Güven Akarken başkanlığında oluşan iki liste yarıştı.

A+A-

Kayıtlı 306 delegenin 298’inin oy kullandığı seçimde Güven Akarken 134 oy alırken, 162 oy alan Şükrü Ayyıldız yeniden Muğla Esnaf Odaları Birliği başkanı odu. Seçimde  iki oy geçersiz sayıldı. 

Seçimde aday olan Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası başkanı Güven Akarken döner ekmek dağıtırken, Mevcut başkan Şükrü Ayyıldız’ın valiz dağıtması dikkat çekti.

Muğla Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği binasında düzenlenen genel kurul divan heyetinin oluşması ve geçmiş dönemin ibrasının yapılmasıyla başladı. Sonrasında adaylara eşit konuşma süresi tanındı.

“ODALAR, BİRLİKTEN DAHA AKTİF”

Genel Kurulda delegelere hitap eden Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Güven Akarken, “Bugün burada esnafımız ve bağlı oldukları odalarımız için yeni bir dönemi başlatmak için huzurlarınızdayız. Neden yeni bir başlangıç diyoruz çünkü; seçim çalışmalarımızdan önceki süreçte arkadaşlarımla esnaf odaları birliklerini ziyaret etme fırsatım oldu. Çalışmaları yerinde görünce açıkçası Muğla’mız adına üzüldüm. Varlığı, yokluğu tartışılır hale gelmiş, esnafından uzak, sorunlardan bihaber hantal bir yapıyı daha dinamik, daha etkin ve daha güçlü bir yapıya dönüştürebilmek için yeni bir başlangıç, yeni bir dönem ve yeni bir anlayışız diyoruz. Birliğimiz çatısı altında toplanan odalar, birliğinden daha aktif. Sayısı 50 bini bulan böylesine büyük bir esnaf gücünün etkili bir birliği olsun istedik ama maalesef bu etkiye sahip olamadığımızı üzülerek ifade etmek istiyorum. Bizim birlik yönetimimiz esnaftan kopuktur. Muhatabı sadece oda başkanlarıdır. Oda başkanı olmayan bir adayın birlik başkanı olması etik değildir. Biz bu mekanizmayı esnaftan yana çalışan bir birliğe dönüştürmek için bugün bu hizmete talibiz. Ortak akılla çok çalışacağız, küsmeyeceğiz, küstürmeyeceğiz, hep beraber üreteceğiz, hep beraber kazanacağız” ifadelerine yer verdi.

“SİZLER BİZE NEYİ EMRETTİYSENİZ BUGÜNE KADAR BİZ ONLARI YAPTIK”

Başkan adayı Akarken ’in ardından küsüye gelen mevcut başkan Şükrü Ayyıldız da görevde olduğu sürede gerçekleştirdikleri projelere dikkat çekerken, “Konuşmacı arkadaşa teşekkür ediyorum. Burada birlik ve beraberlik içerisinde bugüne kadar geldik ama üzüldüğüm bir şey oldu. ‘Oda başkanı olmadığı için aday oldum’ dedi. Geçen dönemde adaydınız ki ben oda başkanıydım. Bunun yanında bankadan kredi çekmiştik ya 5 trilyon, faiziyle 7 buçuk trilyon. Bu imzayı kim attı? Bankada kim kefil oldu, bu binanın yapılmasıyla ilgili? Şükrü Ayyıldız, Hüsamettin Karaşahin abim, genel sekreterim Hamza Bağlı. 7 buçuk trilyonun üzerinde benim evim ve dükkanlarımı ipotek ederek, bankadan bu krediyi sağladık. Benim bu binada ismim mi var? Benim bu binada işim mi var? Ben sizler için, sizlerin aileleri için bankadan bu krediyi bu borçları aldık, Allah’ın izni ile de bankadan aldığımız borçların tümünü ödedik. Daha önce duyduğum, ruhsat alındı, alınmadı doğru mu soruları var, hakikaten alınmadı. 4 yıl gibi uzun bir süre bekledik. Allah’ıma hamdolsun ki bugün, ruhsat alınmış şekilde ve işlemeye başladı. Biz sizler için varız. Sizler bize neyi emrettiyseniz bugüne kadar biz onları yaptık” diye konuştu.

Konuşmaların ardından seçime geçildi.

Seçimde kullanılan 298 oydan 162 oy alan Şükrü Ayyıldız yeniden Muğla Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı oldu.

 

Bu haber toplam 367 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.