BAŞKAN GÜMÜŞ: “MUHTARLAR SON YILLARDA ALTIN ÇAĞINI YAŞADI”

BAŞKAN GÜMÜŞ: “MUHTARLAR SON YILLARDA ALTIN ÇAĞINI YAŞADI”

Muğla Muhtarlar Federasyonu Başkanı Kadir Gümüş, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla basın açıklaması yaparak, muhtarların gününü kutladı. Gümüş, “Son yıllarda adeta altın çağını yaşayan biz muhtarlar için şu ana kadar yapılan çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.Başkan Gümüş, açıklamasında, “İlki 2016 yılında ülke genelinde kutlanan ve beşincisini kutladığımız 19 Ekim Muhtarlar Gününün...

A+A-

Muğla Muhtarlar Federasyonu Başkanı Kadir Gümüş, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla basın açıklaması yaparak, muhtarların gününü kutladı. Gümüş, “Son yıllarda adeta altın çağını yaşayan biz muhtarlar için şu ana kadar yapılan çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Başkan Gümüş, açıklamasında, “İlki 2016 yılında ülke genelinde kutlanan ve beşincisini kutladığımız 19 Ekim Muhtarlar Gününün hayırlı olmasını dilerim. Gerek muhtarlık müessesesine vermiş oldukları önem ile etkinlik ve rollerinin güçlendirilmesi, gerekse de bu müessesenin himaye edilerek çeşitli düzenlemeler ve iyileştirmelerle ihya edilmesi noktasında bizlerden desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Cumhurbaşkanımız ve İçişleri Bakanımıza yürek dolusu selam ve saygılarımızı iletmek isteriz. Cumhurbaşkanımızın göstermiş olduğu teveccühle devlet-millet bütünleşmesinin tescillendiği bir demokrasi bayramı olan bu önemli gün vesilesiyle, görevlerimizi hakkıyla yerine getirebilmek, vatandaşlarımızın sorunlarını en kısa sürede çözüme kavuşturulabilmek adına son yıllarda yapılan çalışmalardan dolayı şükranlarımızı sunmak isteriz” dedi.

ÖZLÜK HAKLARIMIZIN İYİLEŞTİRİLMESİ İLE BERABER MUHTARLIK CAZİP HALE GETİRİLDİ

Gümüş, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Bunun yanında İçişleri Bakanlığımız bünyesinde ve Büyükşehir Belediyelerinde Muhtarlar Daire Başkanlığı, diğer belediyelerde ise Muhtarlar Müdürlüğü kurulması başta olmak üzere, valiliklerde bir vali yardımcısı, görevlendirilerek, taleplerimizin takip edilmesi ve hızlı bir şekilde sonuçlanması adına atılan kurumsal adımlar da tarihe geçen çalışmalar olmuştur. Yine hizmet kalitesinin arttırılması ve taleplerimizin elektronik ortamda yapılabilmesi amacıyla Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen Muhtar Bilgi Sistemi (MUBİS) de faaliyete geçtiği ilk günden itibaren çok olumlu neticeler vermeye devam etmektedir. Bir taraftan muhtarlık müessesesinin kurumsallaşarak etkinliğinin arttırılması adına yukarıda ifade ettiğim devrim niteliğinde adımlar atılırken diğer taraftan da özlük haklarımızın iyileştirilmesi ile beraber muhtarlık cazip hale getirilmiştir.”

“MAHALLE MUHTARLIKLARINA TÜZEL KİŞİLİĞİN TEKRAR VERİLSİN”

“Son yıllarda adeta altın çağını yaşayan biz muhtarlar için şu ana kadar yapılan çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ederiz” diyen Başkan Gümüş, “192 yıllık bir geçmişi olan bu önemli müessesenin fedakar neferleri olarak; Türkiye Muhtarlar Birliği’nin kurulması; muhtarlık seçimlerinin selameti, kavgasız vukuatsız olması için mutlaka seçim kanununun düzeltilmesi, adaylık usulüne göre yapılması; 442 ile 4541 sayılı köy ve mahalle kanununun günümüz şartlarına ve koşullarına yetersiz kaldığından yeniden düzenlenerek güncellenmesi; 5393-9 sayılı kanununun düzenlenmesi; Belediye kanununda ayni ve diğer ibaresinin yerine ayni ve nakdi yardım eklenmesi, mahalle muhtarlıklarına tüzel kişiliğin tekrar verilmesi konularının en öncelikli taleplerimiz olduğunu belirtmek isteriz. 1829 dan bugüne kadar varlığını devam ettiren bu önemli müessesenin mirasçıları olarak bu özel günde görevi başında şehit edilen muhtarlarımıza ve tüm şehitlerimize Cenabı Allah’tan rahmet diliyoruz.  Son yıllarda adeta altın çağını yaşayan biz muhtarlar için şu ana kadar yapılan çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 243 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.