Başkan Gümüş’e teşekkür ziyareti

Başkan Gümüş’e teşekkür ziyareti

Neval Çolak ArslanYerkesik Tarım Kalkınma Kooperatifi Başkanı Feyzullah Ören ve yönetim kurulu, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş’e teşekkür ziyareti gerçekleştirdi.Menteşe Belediye binasında gerçekleşen ziyarette, Yerkesik Tarım Kalkınma Kooperatifi Başkanı Feyzullah Ören ile yönetim kurulu, Yerkesik Mahalle Muhtarı Kemal Çamlıbel,  lavanta fidelerinin ekimini yapan kadın çiftçiler, Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Ersöz ve projeyi...

A+A-

Neval Çolak Arslan

Yerkesik Tarım Kalkınma Kooperatifi Başkanı Feyzullah Ören ve yönetim kurulu, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş’e teşekkür ziyareti gerçekleştirdi.

Menteşe Belediye binasında gerçekleşen ziyarette, Yerkesik Tarım Kalkınma Kooperatifi Başkanı Feyzullah Ören ile yönetim kurulu, Yerkesik Mahalle Muhtarı Kemal Çamlıbel,  lavanta fidelerinin ekimini yapan kadın çiftçiler, Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Ersöz ve projeyi yazan İnşaat Mühendisi, Enerji Uzmanı Ayşegül Kıyak’ta hazır bulundu.

Yerkesik Tarım Kalkınma Kooperatif Başkanı Feyzullah Ören, kadın istihdamına yönelik başlatılan bu güzel projeye, başta proje yazım desteği olmak üzere, projede kadınların eğitimi için kullanılacak binanın tadilatında kendilerine verilen destekten dolayı Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş’e teşekkür etti.

Başkan Ören; Hedeflerinin tıbbi aromatik bitkilerinin yetiştirilmesi, yetiştirilen bu bitkilerden elde edilecek yağ ve bitki sularından katma değeri yüksek ürünleri üretip bölge için yeni gelir kaynağı oluşturmak olduğunu kaydetti.

Muğla’nın Menteşe ilçesi Yerkesik Mahallesi’nde 1972 yılından beri faaliyet gösteren bir kooperatif olduklarını söyleyen Başkan Ören, 90 ortaklı bir kooperatif olduklarını, Büyükşehir işbirliği ile birlikte güzel işler yapmak istediklerini belirtti.

Ören, “Kooperatifimizin bugünlere gelmesinde çok büyük emek var. Bugüne kadar kooperatifimizi kuranlar petek üretimi, bal paketleme ve satış, Ankara tavşanı üretimi, akaryakıt istasyon işletmesi ve süt toplama gibi faaliyetlerde bulunmuşlar. Geçen yıldan itibaren kooperatif ortaklarımızla 87 bin adet lavanta fidanı dikimi gerçekleştirdik. Büyükşehir Belediye’mizin Yerkesik Yeniköy’de Lavanta bahçelerini, oraları nasıl güzelleştirdiğini biliyoruz ve bizim dikimlerimizde de Büyükşehir’imizin desteklerini hep yanımızda hissettik. Bu imzayla birlikte Muğla’mız için birlikte güzel işler yapacağız” diye konuştu.

100 DÖNÜM ALANA, 100 BİN ADET LAVANTA

Bugüne kadar Yerkesik, Algı, Zeytinköy, Yenice, Yeşilyurt, Fadıl, Kıran ve Çiftlik Mahalleleri olmak üzere 100 dönüm alana 100 bin adet Lavanta fidelerinin ekiminin tamamlandığını ifade eden Başkan Ören, 15 adet Mahalle için önümüzdeki süreçte ekim işlerinin devam edeceğini ve Lavantanın yanında diğer tıbbi aromatik bitkilerinin de ekim listelerinde olduğunu söyledi.

Ören, Lavanta ekiminin yapıldığı bu süreçte Meneteşe Belediyesi olarak, başlatılan bu projenin GEKA desteği alması için proje yazım desteğinin yanında kadınların eğitimi için kullanılacak binanın tadilatında verilen destekten dolayı Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş’e teşekkür etti.

Gümüş,  Yerkesik’te bulunan Kerimoğlu Türküsü Evi’nde kahvaltı yapan ziyaretçilerin buralarda ekili lavanta bahçelerini gezmeleri için yeni gezi güzergahlarının oluşturulması, turizmin kırsala çekilmesi açısından da önemli olduğunu ve bu tür projelere desteklerinin her zaman olacağını ifade etti.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş üreten kadın çiftçilere de gösterdikleri çaba için kendilerini tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Bu haber toplam 585 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.