BAYRAM ÖNÜ SÜRÜCÜLERE UYARI YAPILDI 

BAYRAM ÖNÜ SÜRÜCÜLERE UYARI YAPILDI 

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından Ramazan Bayramı trafik tedbirleri kapsamında ‘Bu Yolda Sana Çok Güveniyoruz’ mottosuyla Aydın Yolu Polis Kontrol Noktasında uygulama yapıldı. Trafik ekiplerince, sürücülere emniyet kemerinin önemi anlatıldı ve hız yapmamaları konusunda uyarı yapıldı. Çocuklara ise çeşitli hediyeler dağıtıldı.

A+A-

Ramazan Bayramı trafik tedbirleri kapsamında, Muğla Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü’nce Aydın Yolu Polis Kontrol Noktasında uygulama yapıldı.

‘Bu Yolda Sana Çok Güveniyoruz’ mottosuyla Kanka Polis eşliğinde trafik denetimi yapılarak sürücülere emniyet kemerinin önemi anlatıldı ve hız yapmamaları konusunda uyarı yapıldı.

Yolculuk yapan araçlardaki çocuklara ise trafik ekipleri tarafından aile içi trafik kültürü oluşturmak amacıyla çeşitli hediyeler dağıtıldı.

snm-2303.jpg

112 RESMİ EKİP GÖREV ALDI

Ramazan Bayramı süresince,  il genelinde 112 resmi ekip, 44 motorize ekip, 14 sivil ekip, 49 kadro personeli, 28 yaya personeli olmak üzere toplam 198 ekip 272 personel araç yoğunluğunun yaşandığı bölgelerde trafik kazalarını en aza indirmek amacıyla görev yapacak.

“EMNİYET KEMERİ KAZALARI YÜZDE 60 AZALTIYOR”

Emniyet kemerinin önemine vurgu yapan Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Burcu Avcı, “Bakanlığımızın 2023 Bayram Trafik Tedbirleri kapsamında 14-20 Nisan tarihleri arasında uygulamalarımız başlamış bulunuyor. Özellikle bugün emniyet kemeri üzerinde vatandaşlarımızı bilgilendirdik. Çocuklarımıza hediyeler dağıttık. Bayram süresinde helikopter ve drone denetimlerimiz devam edecek. Bayram süresinde otogarlarımıza personel görevlendirmesi yapıldı. Emniyet kemeri kazaları oranını yüzde 60 azalttığı için önem arz ediyor. Helikoper denetiminde kırmızı ışık, drone denetiminde hatalı sollamalar yol üzerindeki ekiplerimize bildirilmekte ve gerekli cezai işlemler uygulanmaktadır” dedi.

snm-2293.jpg

“BİLGİLENDİRME VE HATIRLATMA YAPIYORUZ”

Sürücülere bilgilendirme ve hatırlatma yaptıklarını belirten Avcı, “Bakanlığımızın bu yıl ki mottosu ‘Bu Yolda Sana Çok Güveniyoruz.’ Burada bizim güvendiğimiz kişiler de sürücüler. Vatandaşlarımızı bu konuda uyarıyor, emniyet kemerlerini takmaları yönünde trafik işaret ve levhalara uymaları yönünde bilgilendirme ve hatırlatma yapıyoruz. Asıl önemli olan otobüs kazalarınsa sabah 6-7 arasındaki kazalar uykuya yönelik kazalar olduğu için ekiplerimiz bu saatler arasında otobüsleri durdurarak şoförlere bilgilendirme yapıyor” diye konuştu.

Bu haber toplam 228 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.