Bazlamacıların sultanı “Meral”

Bazlamacıların sultanı “Meral”

Sinan BoyacıMuğla’da Menteşe ilçesinde 52 yaşındaki Meral Kırcağız, 'Bazlamacıların sultanı' olarak biliniyor. Kırcağız, bir kadının azmettikten sonra her şeyi başardığını söyleyerek, evine ekmek satarak ekmek götürüyor. Meral Kırcağız, uzun yıllardır lokantalarda çalıştıktan sonra bazlama yapmaya karar verdiğini söyledi.“100 BAZLAMA ÜRETİYOR”Meral Kırcağız, "Çocuklarım çok küçükken başlamıştım ben bu işe. Uzun senedir...

A+A-

Sinan Boyacı

Muğla’da Menteşe ilçesinde 52 yaşındaki Meral Kırcağız, 'Bazlamacıların sultanı' olarak biliniyor. Kırcağız, bir kadının azmettikten sonra her şeyi başardığını söyleyerek, evine ekmek satarak ekmek götürüyor. Meral Kırcağız, uzun yıllardır lokantalarda çalıştıktan sonra bazlama yapmaya karar verdiğini söyledi.

“100 BAZLAMA ÜRETİYOR”

Meral Kırcağız, "Çocuklarım çok küçükken başlamıştım ben bu işe. Uzun senedir yufkacılık yapıyorum. Ondan sonra da bazlama işine gireyim dedim. Bu şekilde bazlama üretimine başladık. Muğla halkımız severek ve beğenerek yiyor. Günlük 100 adet bazlama üretiyoruz. ‘Bazlamanın sultanısın’ diye söylüyorlar. Köy yufkamız, bazlamamız var. Dışarıda bazı marketlerimize, bakkallarımıza ve en önemlisi halkımıza servislerimiz var. Eşim de servisle ilgileniyor" ifadesini kullandı.

Çalışmak isteyen kadınların kendi imkânlarıyla bu işi her zaman yapabileceklerini belirten Meral Kırcağız, iş kapısının herkese açık olduğunu da söyledi.

“HAMUR 2 SAAT BEKLEMELİ”

Bazlama yapımında püf noktasının hamurun 2 saat beklemesi gerektiğini söyleyen Kırcağız, “Bazlamanın püf noktası hamuru 2 saat bekletmektir. Ama ben gibi toprak saçta yapınca güzel olur. Evde ekmek yapanlar eski ve ekşi maya kullanarak yapabilirler. Ekşi maya bazlamayı daha güzel yapar” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 269 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.